Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Melyik válogatott a legnépszerűbb? Így készülnek a magyarok a katari focivébére

Zamalek v Al Hilal - Lusail Super Cup 2022, Sports,Al Hilal,Football,Lusail Super Cup,Soccer,Zamalek Horizontal, Katar 2022
Hivatalosan is felavatták a döntő helyszínét
Vágólapra másolva!
Tízből négy magyar követni fogja a vasárnap induló labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, még úgy is, hogy a magyar csapat nem képviselteti magát az eseményen – derült ki egy friss kutatásból.
Vágólapra másolva!

A Hisense felmérése szerint a legtöbb magyar tévén és családi vagy baráti körben nézi majd a meccseket, a résztvevő csapatok közül pedig a német és a spanyol válogatott a legnépszerűbb.

A 18 és 65 év közötti magyarok közel 40 százaléka nyilatkozott úgy egy friss felmérés keretében, hogy nézni fogja a november 20-án induló 2022-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit.

A Hisense kutatása szerint a szurkolók 12 százaléka valós időben követi majd a Katarban játszódó meccseket, tízből ketten viszont csak az ismétléseket nézik meg, míg ugyanennyian inkább az eredményekre és a sportösszefoglalókra koncentrálnak majd.

A németeké és a spanyoloké a főszerep

Ugyan a magyar válogatott nem jutott ki a katari világbajnokságra, a felmérésben részt vevők többsége drukkol valamelyik európai csapatnak.

A legtöbben (több mint 20 százalék) a németeket, míg 17 százalék a spanyolokat támogatja,

de a francia, a horvát, az angol, valamint a portugál válogatott is népszerű a magyarok körében.

A magyar szurkolók már várják a focivébét Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mohammed Dabbous

A felmérésből kiderült az is, hogy a magyarok 80 százaléka otthonról szurkol majd a kedvenc csapatának – a legtöbben családdal vagy barátokkal közösen tervezik nézni a meccseket,

három százalék szórakozóhelyről vagy bárból, a megkérdezettek egy százaléka pedig a helyszínről, Katarból követi majd az eseményeket. A kutatás arra is rákérdezett, hogy jellemzően milyen készüléken néznek sportot a magyarok. A válaszokból úgy tűnik, hogy még mindig a tévé a legnépszerűbb, ha sporteseményről van szó: a megkérdezettek több mint 80 százaléka néz valamilyen sportot a tévében, míg 7 százalékuk a mobiltelefont, 5 százalék pedig a laptopot preferálja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről