Meglepte a vásárlókat a Lidl

vásárlás
Bő választékkal és árakciókkal készülnek a legnagyobb magyarországi boltláncok a húsvétra (illusztráció)
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
A Lidlben is megtalálhatóak a MOHU új, palackvisszaváltós automatái, de csak március-április környékén jelennek meg az első olyan palackok, melyek az új, visszaváltható csomagolással készültek. Erre a problémára keresett megoldást az üzlet.
Vágólapra másolva!

A kötelező üvegvisszaváltási rendszer 2024 januárjában indult Magyarországon, ám sok helyen még nem árusítanak olyan műanyag, fém vagy üveg italcsomagolásokat, melyek az új rendszerben betétdíjasnak számítanak. A gyártók júliusig kaptak haladékot, hogy lecseréljék a korábbi egyszer használatos csomagolásokat - írja a Mindmegette.

Ezeken a csomagolásokon nemcsak új vonalkód, de egy, a visszaváltást jelző logó is helyet kap. Sokan azonban a régi műanyag palackokat is megpróbálják visszaváltani, behelyezni az automatába, az azonban nem fogadja el azokat.

Fotó: Lidl

Mivel sok vásárló hozza be a boltokba a még nem visszaváltható palackokat, melyeket nem fogad el az automata, ezzel megjelent egy új probléma. A nem visszaváltható palackokat az emberek vagy visszaviszik magukkal haza, vagy otthagyják az üzletben.

Erre találta ki a Lidl azt a megoldást, hogy ha a vásárló olyan műanyag palackot hoz magával, ami nem visszaváltható, és a gép nem fogadja el, akkor van lehetősége ott a boltban szelektíven gyűjteni mind a műanyag és a fém, mind az üveg italcsomagolást.