Horvátország
ÉLŐ
Albánia

Mutatjuk a legfinomabb házi szendvicskrémeket azoknak, akik unják a felvágottakat

krém, feltét, kence, zöldség, tonal, kenő, Újhagymás tojáspástétom, padlizsánkrém, humusz, avokádókrém, Tojásos tonhalkrém, olívás fetakrém
Egg dip sandwich with spring green onion for healthy and delicious brunch on rustic wooden chopping board
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2017 istetiana/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Valljuk be, egy idő után elég unalmas tud lenni a hagyományos sajtos-vagy felvágottas kenyér, ezért most készültünk néhány házi kencével, amelyek nemcsak hogy sokkal változatosabbak, de egészségesebbek is, hiszen többségük zöldségfélékből, vagy teljes értékű fehérjeforrásból készül. Ráadásul nemcsak kenyérrel fogyaszthatók, de remek mártogatósként szolgálnak hasábokra vágott zöldségekkel, sós kekszekre kenve pedig kiváló vendégváró falatkákat is készíthetünk belőlük.
Vágólapra másolva!

Humusz

Az arab konyha egyik kedvelt alapanyaga a csicseriborsópástétom, azaz humusz, de hazánkban is egyre népszerűbb, több étteremben, illetve boltokban is kapható. 

A csicseriborsó, illetve a belőle készült humusz előnye, hogy semleges íze miatt számos módon variálható, többféle fűszerezésben is létezik.

 Mi most egy alapreceptet mutatunk, de ha kifejezetten keleties ízvilágú mártogatósra vágyunk, 

némi római köménnyel, curryvel és kurkumával is megbolodítható, sőt, mediterrán módon készítve, szárított paradicsommal, olasz fűszerekkel és olívával is finom.

 Fogyaszthatjuk szendvicseken, bruschettával, pitával és zöldséghasábokkal mártogatva is.

  • 50dkg konzerv csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5db citrom
  • 2ek olívaolaj
  • 3ek tahini (szezámpaszta)
  • bors

A tálaláshoz:

  • olívaolaj
  • fűszerpaprika
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Kifacsarjuk a citrom levét.
  2. A csicseriborsót a fokhagymával krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat és a tahinit.
  3. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adhatunk hozzá fűszerezhetjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás lapos tányérra szedjük,  közepén mélyedést alakítunk ki, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. Friss petrezselyemmel és pirospaprikával díszíthetjük.
krém, feltét, kence, zöldség, tonal, kenő, Újhagymás tojáspástétom, padlizsánkrém, humusz, avokádókrém, Tojásos tonhalkrém, olívás fetakrém
Fotó: Shutterstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről