Érkezik a vezeték nélküli hálózatok jövője

Huawei Wifi
Vágólapra másolva!
Az új, Wi-Fi 7-es technológiát használó hálózati eszközeit is bemutatta a Huawei egy partnerkonferencián Olaszországban.
Vágólapra másolva!

A Wi-Fi 7 - más néven IEEE 802.11be EHT (Extremely High Throughput – rendkívül nagy áteresztőképességű) - a legújabb, idén év elején elfogadott Wi-Fi szabvány. Az ilyen technológiát használó eszközöket több évnyi huzavonát követően a Wi-Fi Alliance nevű iparági szervezet hivatalosan is megkezdte

Bár a 6 GHz-es frekvenciasáv a Wi-Fi 6E óta támogatott, az új frekvenciasáv teljesítményjavulása korlátozott, mivel a Wi-Fi 6E még mindig a Wi-Fi 6-on alapul. Összehasonlításképpen a 6 GHz-es frekvenciasáv mellett a Wi-Fi 7 számos új technológiát vezet be, mint például a 4096 kvadratúrás amplitúdómoduláció (QAM), a többszörös erőforrásegység (MRU) és a többkapcsolatos működés (MLO). Ezek segítenek maximalizálni a 2,4 GHz-es, 5 GHz-es és 6 GHz-es frekvenciasávok előnyeit, így

a Wi-Fi 7 nagyobb adatátviteli sebességet, alacsonyabb késleltetést és nagyobb megbízhatóságot biztosít.

A Huawei bőséges iparági know-how-val és jelentős tapasztalattal rendelkezik a Wi-Fi területén, és jelentős mértékben hozzájárult a Wi-Fi ipari szabványokhoz. A Huawei azért dobta piacra Wi-Fi 7 termékeit, hogy segítse a vállalkozásokat a végső élményt nyújtó vezeték nélküli hálózatok kiépítésében.

Huawei Wifi
Sokkal gyorsabb lehet, mint az amúgy is szélsebes Wi-Fi 6-os hálózatok.

Ezeknek a termékeknek a teljes palettáját pedig Európában elsőként a vállalat nemrég megrendezett első európai partnerkonferenciáján mutatta be a Huawei.

A „Grow Together, Win Future" mottóval megrendezésre került konferencia keretében a Huawei bemutatta itt a Wi-Fi 7-et támogató készülékein kívül az európai vállalati stratégiáját és a 2024-re vonatkozó új partnerpolitikáját is, valamint számos más új terméket, melyeket az információ- és kommunikációtechnológiai üzletágában az adatkommunikáció, a tárolás és az optikai megoldások terén dobott piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!