Érkezik a fizetős Chrome böngésző

google chrome böngészés laptop notebook számítógép internetezés browsing computer
Fotó: Firmbee / Unsplash
Vágólapra másolva!
Jobb védelmet kínál az internetes fenyegetések ellen. De ennek meg is van az ára.
Vágólapra másolva!

Jó két évtizede szinte hallatlan ötlet a fizetős böngésző. Néhány ritka kivételtől eltekintve csak az internet hőskorában fordult elő, hogy pénzt próbáltak volna kérni értük a fejlesztőik. A fizetős böngészők korszakának az Internet Explorer megjelenése vetett véget, ezt az első időszakban utólag lehetett telepíteni a Windowsokra, később pedig gyári alkalmazássá vált a Microsoft operációs rendszereiben.

Most váratlanul a Google felmelegítette a fizetős böngésző ötletét, azonban csak a nagyvállalati ügyfeleknek kínálja a Chrome fizetős kiadását. A leírás alapján a Chrome Enterprise Premium annyiban különbözik a bárki által ingyen használható böngészőtől, hogy extra védelmi vonalak kerültek bele, adatvesztés elleni védelmet kínál, hatékonyabb a kártevők és az adathalász oldalak detektálásában.

Ezeken túl a vállalati rendszergazdák alaposabban menedzselhetik a fizetős Chrome viselkedését, és sokkal több használati adatot kapnak tőle, hogy a nyomozások során könnyebb legyen rekonstruálni a szervezetet ért kibertámadások menetét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!