Szinte lehetetlen felismerni Tóth Gabit - kép

Vágólapra másolva!
A magyar népviselet napját ünnepli Tóth Gabi.
Vágólapra másolva!

Április 24. a Magyar Népviselet Napja, amit 2015-ben ünnepeltek Magyarországon először. A Magyar Népviselet Napja egy 2015 óta létező magánkezdeményezés,  az eredeti neve az „Egy nap népviseletben” volt. Az elmúlt években jócskán kinőtte magát a kezdeményezés, és a hagyományőrzők minden évben arra biztatnak mindenkit, hogy aki teheti, menjen dolgozni népviseletben. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar kultúrához kapcsolódó közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén Tóth Gabi is. Az énekesnőnek nagyon jól áll a magyar népviselet, igaz, elsőre nem is annyira könnyű felismerni a fejére kötött kendő miatt.

Magyar népviselet napja. Egy kedves emlék Petrás Máriával, aki csodálatos moldvai csángó viseletbe öltöztetett, és énekelhettem vele ezt a számomra kedves dalt

 - írta oldalán az énekesnő. A lapozható bejegyzés első fotóján csodálatos népviseletben látható, a második oldalon pedig, a lapozás után, a dalt is meg lehet hallgatni az előadásukban.

Népies stílusra váltott

Az énekesnő már évekkel ezelőtt népies stílusra váltott, ami nem csak a zenei munkásságában jelenik meg, de a mindennapi életében is. Korábban például népies stílusban vonta kérdőre kritikusait, az egyik bejegyzésében egy dallal üzent. "Irigyek, irigyek a rosszakaróim. Miért nem hagytok békét én árva fejemnek? Én árva fejemnek, szegény életemnek...." - éneklelte, a posztban pedig így írt: "Vannak dalok a régmúltból, amik mutatják, hogy nem vagyunk egyedül az érzéseinkkel. Például ez a népdal részlet, ami a fotóm alatt hallható."

Később saját dallal is jelentkezett hasonló stílusban. A Sztárban sztár leszek! zsűritagjaként, a tavaly november 5-i adás végén előadta új dalát. "Egy százéves orosz népdal ihlette, a szöveg volt mély és nehéz... és voltak nehéz időszakok. Ebben a dalban szerettük volna elmondani, mi történt velünk. Együtt táncolni Mátéval az csodálatos élmény"- mondta a fellépés után. A TV2 műsora azért is emlékezetes, mert itt, élő adásban csókolta meg szerelmét Tóth Gabi, itt jelent meg először Papp Máté Bence táncossal.