Tündéri fotón sokak kedvence, a ma hatéves Lajos herceg

Lajos brit királyi herceg, Lajosbritkirályiherceg, Lajos herceg, Lajosherceg
Fotó: AFP/Daniel Leal
Vágólapra másolva!
Vilmos herceg és Katalin hercegné fiáról új kép érkezett.
Vágólapra másolva!

Lajos Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné harmadik gyermeke, a brit trónutódlási sorrendben a negyedik. Teljes neve Lajos Artúr Károly, azaz Louis Arthur Charles, ezzel tisztelegve nagyapja, III. Károly brit király és Lajos Ferenc battenbergi herceg előtt. Mivel bátyja teljes neve György Sándor Lajos, testvére harmadik nevét viseli. Lajos nem előzi meg nővérét, Saroltát a trónutódlási rendben, ugyanis az a törvény, amely kimondta, hogy a hercegek a hercegnők elé lépnek a sorrendben, már nincs érvényben.

Katalin hercegné és Lajos herceg
Katalin hercegné és Lajos herceg egy 2023-as képen 
Fotó: AFP / AFP

Katalin hercegné korábban elárulta, gyerekei születésnapja előtt mindig rengeteg süteményt készít. A walesi hercegné korábban arról beszélt, a születésnapok előtt rengeteg időt tölt a konyhában. 

Már hagyománynak számít, hogy fennmaradok éjfélig a gyerekek születésnapja előtt, és rengeteg süteményt sütök. Túlzásba tudok esni, de imádom

 - mondta.

A gyakran csibészes Lajos herceg sokak kedvence a sokszor merev brit királyi családból. A koronázáson az akkor ötéves fiú például a Westminster apátságban az első sorban ült a nyolcéves Saroltával és a szüleikkel, Vilmos walesi herceggel és Katalin hercegnével. A brit lapok szerint már a templom előtt grimaszokat vágott, mielőtt a történelmi szertartás elkezdődött volna, majd ásított is.  

Sarolta aztán megfogta a kezét, hogy a templomban a helyükre vezesse őt. Miután leültek, a tévézők látták Lajost, amint kérdéseket tesz fel húgának, miközben az apátság mennyezetére mutogat. Ezután azonban eltűnt a sok százmillió néző szeme elől, akik a közösségi médiában azt találgatták, mi lehetett vele.

Kamilla királyné nemrég amúgy Man szigetén járt, ahol városi rangot kapott egy helyi település, Douglas, akkor is szóba hozta a csibészkedő herceget. Az ünneplő tömegben ott volt egy 38 éves asszony az ikreivel, neki mondta a királynő, "van egy Lajos nevű unokám... eléggé megterhelő". Az ünnepségen mindenki kékbe öltözött, így a királyné is, az ikrek kapcsán pedig azt mondta, hogy "könnyebb lesz velük, ha már nagyobbak, kétévesek lesznek". Az ünnepség másik emlékezetes pillanata az volt, amikor egy nyolcéves kislány megkérdezte, hogy lehet-e a legjobb barátja, amit Kamilla el is fogadott.

A hercegi párt 16 millióan követik az Instagramon, oda kerül ki most egy friss fotó a közönségkedvenc Lajosról: