Üldözőbe vették a biztonságiak a turistát, aki a Stonehenge köveit fogdosta - videó

Vágólapra másolva!
Közismert, hogy a Stonehenge egy szent hely, ennek következtében a kövek érintése tilos, amit egyértelműen jeleznek is az odalátogatók számára. Egy turista azonban úgy döntött, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok, ezért minden akadályt átlépve oda rohant a kövekhez, hogy megérintse őket.
Vágólapra másolva!

Egy TikTok-felhasználó, kevintnorman osztotta meg a rövid videót a nőről, amint az egyenesen a kövekhez sétál, miközben a biztonsági szolgálat egyik tagja kétségbeesetten próbálja megállítani és visszaterelni a turisták számára kijelölt útra.

Amint az emlékmű fenntartója a Mirrornak elmondta, a Stonehenge a világörökség része, az ókori emlékművet sokan szent helynek is tekintik. Amikor a látogatók körbejárják a köveket, ott egyértelmű jelölések vannak elhelyezve, arra vonatkozóan, hogy mennyire mehetnek közel az emlékműhöz, amit körbe is kerítettek, csak hogy megakadályozzák a turistákat, hogy kárt tegyenek benne.

Míg a korábbi években közelebb lehetett menni a kövekhez, addig az utóbbi időben korlátozásokat vezették be, miután számos látogató megpróbálta vagy a kövekbe vésni a nevét, vagy hazavinni annak darabjait.

Azok számára azonban, akik közelebb szeretnének merészkedni a kövekhez, privát túrákat is rendeznek a nyári napfordulókor, ilyenkor eltávolítják a turistákat távol tartó akadályokat is. Azonban még ilyenkor is arra kérik az embereket, hogy legyenek tisztelettudóak és kerüljék a kövek érintését.