Ez a leggyönyörűbb brit nemzeti park

Vágólapra másolva!
A tartós jó idő közeledtével a természetben való időtöltés az egyik legközkedveltebb feltöltődési forma Európa-szerte. Van egy hely az Egyesült Királyságban, ahol az aktív pihenés egy mesés tájon át vezeti a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság legszebb nemzeti parkja egyben a legrégebbi park is a szigeten. Egy szűk szurdokban, amely a Peak District legmagasabb pontja, az impozáns Kinder Scout-fennsík alatt húzódik. Ez a lélegzetelállító park az, ahol az ember úgy érezheti

minden rendben van a világban.

 

Peak District Nemzeti Park, Anglia, PeakDistrictNemzetiPark, Peak District National Park
Fair Brook Clough Nemzeti Park
Fotó: Getty Images

Egy helyi férfi, Rhys vezeti körbe a Fair Brook Clough-ba látogatókat, akivel egyszerre gyerekjáték és élmény a csúszós vízesések megmászása - sok éves tapasztalata és gyakorlata segít élménnyé változtatni a megterhelő körutat. 

Biciklivel könnyen be lehet járni a közel 14 kilométeres völgyszakaszt - hajdan aktív vonatközlekedés volt erre, ma már azonban békés, forgalomtól mentes ösvénnyé szelídült a táj, ami Peak District-et köti össze Wyedale-lel. Az ösvény melletti mészkődombok, malmok és mészégető kemencék varázslatos világot teremtenek a kirándulók számára. 

Peak District Nemzeti Park, Anglia, PeakDistrictNemzetiPark, Peak District National Park
Monsal Head viadukt
Fotó: Getty Images

A Peak District vadregényes, pusztákkal borított mocsárvidék, a képeslapra illő falvak és vásárvárosok, a tornyosuló Gritstone-csúcsok, a földalatti barlangok és a folyóvölgyek lenyűgöző keveréke. A Stanage a terület vitathatatlanul legimpozánsabb kavicskő-meredélye, amely 6 km hosszan húzódik, és mesés kilátást nyújt a Kinder Plateau-ra, a Mam Torra - Peak District egyik legikonikusabb hegyére - és a Ladybower víztározóra. 

A Büszkeség és balítélet rajongóit is vonzza, akik szívesen felfedeznék a Keira Knightley által alakított Elizabeth Bennet jelenet hátterét.

A barlangok kedvelői is örömüket lelhetik a vidékben - több barlang található itt, melyek többségét profi barlangász kíséretében fedezhetünk fel. 

Egy brit pár bejárta a helyet és - a 4 napos kirándulás szállással, étkezéssel és profi idegenvezetéssel együtt- költségvetésük fejenként 1000 fontba (472 ezer forint) került.

 

Forrás: Mirror