Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hihetetlen módszerrel óvják a környezetet ezen a luxus szigeten

Vágólapra másolva!
Bár a Maldív-szigetekről sokaknak a luxus jut eszébe és a rengeteg turista, a sziget mégis komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy ez a paradicsomi hely az is maradjon.
Vágólapra másolva!

A műanyag az óceánok ellensége, főleg a szigeten, ami ivóvízhiánnyal küzd, ezért nagyon sokan vásárolnak palackozott ásványvizet. Mindezzel ellentétben a műanyag a Maldív-szigeteken kulcsszerepet játszik a természetvédelemben.  A Dhaalu Atollra, az Egyenlítőtől néhány száz mérföldre északra fekvő türkizkék korallzátonyra a fővárosból, Maléból hidroplánnal tudunk eljutni.

Az Angsana Velavaru üdülőhely módszerei a sziget korallzátonyának helyreállítására azonban sokakat meglepnek.

A maldív-szigeteki korallzátonyokat ugyanis súlyosan érintette a 2016-os El Nino időjárási jelenség, ennek következétban azok kifehéredtek.

A Wikipédia szerint korallfehéredésnek nevezik azt a jelenséget, melynek során a korallok elveszítik színüket. Ennek oka, hogy a korall szöveteiben lévő szimbiotikus egysejtű algák, a zooxanthellák stressz hatására kilökődnek, vagy a bennük lévő fotoszintetikus pigmentek száma lecsökken. Ha pedig mindez hosszútávon fennáll a korallok elpusztulnak.

Az üdülőhelynek van egy korall „kertje”, ahol fiatal polipokat nevelnek, majd áttelepítik azokat a házi zátonyra, hogy elősegítsék azok regenerálódását és védelmét. 

image

Adlan, az üdülőhely tengervédelmi tisztje kifejtette, egyszerűen nincs jobb módja a korallok rögzítéséhez, mint egy műanyag kábelkötegelő.

Angsana szigetén 79 villa található, amikhez tartozik terasz, végtelenített, strandra néző merülőmedence, napozóágyak, minibár, kívül pedig egy terasz, félig szabadtéren kialakított mosdóval és zuhanyzóval, valamint teljesen nyitott zuhanyzóval és hatalmas fürdőkáddal.

A vízisport-központ emellett minden vízi szórakozási igényt kielégít az evezős SUP-okkal és kajakokkal, valamint jetskikkel és gumicsónakokkal, míg a PADI által akkreditált tengeri központ búvár- és sznorkeltúrák széles választékát kínálja.

tenger, óceán, teknősbéka, korall, korallzátony
Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

A tengervédelem hirdetése igazán fontos ezen a helyen, a vendégek pedig csatlakozhatnak különféle ökotevékenységekhez, és megismerkedhetnek ilyan kezdeményezésekkel. A szigeten jelentős számú színpompás madár él, amiket napi kétszer etetnek is, az esemény pedig tökéletes egy különleges fotósorozathoz is – ajánlotta a Daily Star.

A vendégek egy rövid hajóúttal is eljuthatnak a szomszédos Banyan Tree Vabbinfaru üdülőhelyre, ahol az új, rája alakú Madi Hiyaa bár található –híres a arról, hogy gyönyörű innen a naplemente.


 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről