Sérelmezik a baloldaliak, hogy III. Károly és családja fehér bőrű

koronázás, 2023, brit, anglia, uralkodó, III. Károly, 2023.05.06, palota, Buckingham-palota, erkély, üdvözlés
LONDON, ENGLAND - MAY 06: King Charles III and Queen Camilla waves from The Buckingham Palace balcony during the Coronation of King Charles III and Queen Camilla on May 06, 2023 in London, England. The Coronation of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and the other Commonwealth realms takes place at Westminster Abbey today. Charles acceded to the throne on 8 September 2022, upon the death of his mother, Elizabeth II. (Photo by Samir Hussein/WireImage)
Vágólapra másolva!
Ha feketék lennének sokkal befogadóbbnak tűnne az egész királyi család.
Vágólapra másolva!

Emberek milliói nézték végig a III. Károly király koronázásának ősi hagyományait világszerte, ám ahelyett, hogy ünnepelték volna a napot, az Egyesült Királyságban a prominens baloldaliak valami másra összpontosítottak:

arra, hogy a királyi család túlságosan "fehér".

A monarchia Nagy-Britanniában olyan központi pontként szolgál, amely körül a különböző politikai meggyőződésű emberek összegyűlhetnek és honfitársként kötődhettek egymáshoz. Az Egyesült Királyságban a baloldaliak azonban egyre gyakrabban próbálják bemocskolni ezt az intézményt, amely a szabadság eszméit hozta, és központi szerepet játszott a rabszolgaság felszámolásában is.

Néhányan nem tudták visszatartani a királyi család iránti vitrioljukat, vagy talán nem tudták megállni, hogy ne használják ki a Koronázás által biztosított nagy színpadot baloldali és fehér ellenes retorikájuk terjesztésére.

Adjoa Andoh, a Brigerton színésznője például az ITV műsorában kommentálta, hogy Károly király és családja több ezer embernek integetett a Buckingham-palota erkélyéről:

Andoh, akinek megadatott a lehetőség, hogy az Atlanti-óceán mindkét partján sikeres színésznő legyen, és aki történetesen egy fehér férfi, Howard Cunnell író felesége, így folytatta:

A fehér felsőbbrendűség ideológiája szó szerint, metaforikusan és szimbolikusan a brit monarchia kenyere és vaja, ezt kiválóan példázza a Buckingham-palota erkélyén látottak, míg a multikulturális/multietnikus/multi faji "izmusok" lent maradnak, ahová tartoznak" – írta Dr. Shola Mos-Shogbamimu a királyi család kritikusa.

Dr. Shola úgy jellemezte a monarchia támogatóit, mint akiknek "parasztmentalitásuk van".

– tette hozzá.

Ironikus módon még néhány fehér baloldali is beszállt a király bőrszíne miatti kritikába. Dr. Charlotte Proudman így reagált a Károlyt a Westminster-apátságban megkoronázó képre:

A Reclaim Party vezetője és a GB News műsorvezetője, Laurence Fox is reagált: