Nem is titkolják: mutatjuk, kiket befolyásol a Soros-birodalom új vezére

Joe Biden Alexander Soros
Vágólapra másolva!
Átvette Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns birodalmának irányítását fia, Alexander Soros. A fiatal trónörökös egy lapinterjúban kifejtette, hogy minden megy tovább ugyanúgy, csak még radikálisabban és még hangosabban. Soros György az elmúlt években módszeresen képezte ki a fiát az öröklésre, aki még a látszatra sem ad, nem próbálja titkolni sem befolyását a világ vezető politikusaira. Összegyűjtöttük, kik azok a baloldali politikusok, akik úgy keresik a Soros-birodalom kegyeit, mintha a pályafutásuk múlna rajta. 
Vágólapra másolva!

Soros György átadja a közel 30 milliárd dolláros pénzügyi birodalma feletti irányítást fiának, Alexander Sorosnak, aki erről egy, a The Wall Street Journal című lapban vasárnap megjelent interjúban számolt be.

A 37 éves Alex úgy nyilatkozott,

meglehetősen hasonlóképpen gondolkodnak édesapjával, és tervei szerint továbbra is arra kívánja használni a család vagyonát, hogy baloldali amerikai politikusokat támogasson. Mint mondta, "politikusabb beállítottságú ember vagyok".

Soros nonprofit Nyílt Társadalom Alapítványok nevű (OSF) szervezete mintegy 1,5 milliárd dollárnyi (kb. 495 milliárd forint) támogatást nyújt évente emberi jogi szervezeteknek, egyetemeknek és más oktatási intézményeknek. Alexander Soros elmondása szerint attól fél a legjobban, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba, jelezve ezzel, hogy a Soros-szervezet valószínűleg az eddigieknél is jelentősebb pénzügyi forrást fog mozgósítani a 2024-es elnökválasztási kampányban.

Forrás: Instagram

A The Wall Street Journal interjújából kiderül, hogy minden megy tovább ugyanúgy, csak még radikálisabban és hangosabban. A fiatal trónörökös célja apja liberális célkitűzéseinek bővítése, de szeretne olyan ügyeket is felkarolni, mint a szavazati és abortuszjog, valamint a nemek közötti egyenlőség.

Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója a 888 kérdésére elmondta,

Alexander Soros kiképzése már évek óta tart, az apja bemutatta őt a legfontosabb politikusoknak Európában és az Egyesült Államokban egyaránt.

Az ifjabb Soros nem is titkolja befolyását, úgy érzi eljött az ideje annak, hogy nyílt kártyákkal játsszon.

A közösségi médiát előszeretettel használja és gátlástalanul büszkélkedik folyamatosan azzal, hogy mikor, kivel egyeztetett.

Kikkel találkozik gyakran Alexander Soros?

A fiatal trónörökös a baráti viszont ápol Demokrata párt felsővezetésével. Nem véletlen, hiszen az OpenSecrets honlapja szerint

a Soros Fund Management a 2021–2022-es választási ciklusban 178,8 millió dollárt adományozott a pártnak.

Alexander Soros többször találkozott Chuck Schumerrel, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetőjével.

Baráti kapcsolatot ápol Nancy Pelosival, az amerikai képviselőház korábbi elnökével is.

Kapcsolatrendszere a Fehér Ház legfelső szintjéig tart. Alexander Soros gyakori 2021 óta legalább 14 alkalommal járt a Fehér Házban. Múlt héten titokban találkozott Kamala Harris alelnökkel:

De van közös fotója Joe Biden elnökkel is:

És Barack Obama, Biden korábbi főnöke is szívesen találkozik az ifjú Sorossal:

Európában is teret nyert a Soros-birodalom

A Soros-birodalom befolyása az európai politikai életben évekre vezethető vissza, így magától értetődő, hogy Alexander Sorost be kellett mutatni a legfontosabb vezetőknek. Ennek egyik lefontosabb momentuma az volt, amikor néhány éve Soros maga mutatta be a fiát Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság korábbi elnökének.

Sorosék és Juncker Forrás: YouTube

Az ifjú Soros érdekeltségei főleg a balkáni országokban érhetők tetten.

Többször találkozott Edi Rama albán miniszterelnökkel. Soros legutóbb a koszovói válság kitörése előtt konzultált az albán kormányfővel.

Nemrég találkozott továbbá Dimitar Kovačevski, észak-macedón miniszterelnökkel is.

Köztudott tény, hogy a Szovjetunió szétesését követően Soros György azonnal megkezdte hálózatának kiépítését Ukrajnában. Soros azt is elárulta, hogy a 2014-es eseményekben is szerepet játszott az alapítványa.

− mondta Soros 2014-ben.

Alexander Soros letette a voksát a háború mellett.

Már tavaly nyáron kifejtette, hogy nagyobb katonai szerepvállalást és több támogatást szeretne látni a nyugati országok részéről az Ukrajnában dúló harcok kapcsán, béketárgyalásokra pedig szerinte esély sincs.

– üzente tavaly Alexander Soros és képet is megosztott, amelyen ő, az apja és az OSF ukrajnai igazgatója, Olekszandr Susko látható.

Soros továbbá Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel is mutatkozott már, hogy rendíthetetlen támogatásukról biztosítsa.

Alexander Soros továbbá remek viszonyt ápol Emmanuel Macron francia elnökkel is.

Illetve szokott találkozni Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is.