Terrorpárti szervezeteket pénzelt Soros György

Soros György
Soros György
Vágólapra másolva!
Egy Izrael-ellenes csoport, amelyet a Hamász és más palesztin terrorszervezetek finanszírozásával vádolnak többek között Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns szervezeteitől kapott támogatásokat. A szervezet Izrael-ellenes tüntetéseket rendezett az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Soros által támogatott Foundation to Promote Open Society 2022-ben 250 ezer dollárt adott az Education for Just Peace in the Middle East nevű szervezetnek, amely a Palesztin Bojkott, Leépítés és Szankciók Nemzeti Bizottságát támogatta.

Ugyanez a jótékonysági szervezet, amely U.S. Campaign for Palestinian Rights (USCPR) néven is ismert, egyike annak a számos gyűlésszervezőnek, amelyek szimpatizálnak a Hamásszal.

A Washington Examiner cikke emlékeztet, hogy a Soroshoz kötődő átutalás a jelek szerint aláássa a saját erőfeszítéseit az antiszemitizmus elleni harcban, amely

október 7. óta legalább 400%-kal nőtt az Egyesült Államokban a Rágalmazásellenes Liga szerint.

A Foundation to Promote Open Society továbbá 2018-ban és 2021-ben együttesen 450 ezer dollárt nyújtott az Education for Just Peace in the Middle East szervezetnek.

A Foundation to Promote Open Society 2022-es támogatása az Izrael-ellenes hálózatnak "általános támogatásra" szólt, míg egy korábbi, 2018-as támogatás "a kedvezményezett nemzeti partnereknek nyújtott szervezési támogatásának bővítésére és kommunikációs kapacitásuk fejlesztésére irányult, a szabadság, az igazságosság és az egyenlőség előmozdítása érdekében egy rasszizmus és elnyomás nélküli világban" – derül ki a nyilvántartásból.