Tömeges létszámleépítés kezdődött Németországban

Formula E Pre-Season Tests - Valencia formula e electric motorsport auto fia 2021 tests valencia tyre Michelin Pilot Sport EV tyre ABB Formula E Circuit Ricardo Tormo season test November Horizontal MICHELIN PHOTO
Michelin az önpusztító gumik miatt nem hajlandó visszatérni az F1-be
Vágólapra másolva!
A Michelin 2025 végére meg akarja szüntetni az új teherautó-abroncsok gyártását a németországi Homburgban. Az üzemben jelenleg még meglévő 1323 munkahely több mint fele megszűnik.
Vágólapra másolva!

A 480 főt foglalkoztató homburgi tehergépkocsiabroncs-újrafutózást nem érinti a cég döntése.

A dolgozókat a Michelin vezetőségének terveiről egy üzemi gyűlésen tájékoztatták. A tömeges elbocsátásban trieri és a karlsruhei telephelyek is érintettek.

A gumiabroncsgyártó elsősorban a megváltozott piaci feltételekkel magyarázta a döntését: az olcsó gumiabroncsok megnövekedett importja mellett a leépítések további okaként a "magas inflációt és a Németországban emelkedő termelési költségeket" említették.

A Michelin a partnerekkel együtt "meg akarja vizsgálni az összes releváns lehetőséget az érintett telephelyek átszervezésére az új munkahelyek létrehozásának támogatása érdekében".

közölte Maria Röttger, a Michelin észak-európai régiójának elnöke.

Matthias Hille, a csoport képviselője és az IGBCE ipari szakszervezet mainzi körzetének vezetője bejelentette: "Nem fogadjuk el a munkahelyek leépítését és az üzembezárásokat".

Összesen 1500 alkalmazott veszítené el a munkáját.

Hille azzal vádolja a vállalatot, hogy „csak a nyereséget akarja maximalizálni azáltal, hogy elbocsátja a nagy elkötelezettségű és magasan képzett alkalmazottakat".

A Michelin azonban valószínűleg nem fog elállni a terveitől. Anke Rehlinger (SPD) parlamenti képviselőnő számára most már egyre nehezebbé válik, hogy teljesítse a választási kampányban tett ígéretét, miszerint 5000 új munkahelyet hoz létre Saar-vidéken.