Csavarral gazdagított kolbászokkal ölik a kutyákat dél-pest közkedvelt erdejében

kutya alkalmazás, kutyasétáltatás
Vágólapra másolva!
Tavaly október óta legalább kilenc ebet műtöttek meg az elszórt falatok miatt. A feszültség ugyanakkor eszkalálódni látszik. Ebben a konfliktusban ember ember farkasa. A XVIII. kerület DK-s vezetésének ötletei – amivel orvosolni kívánják az elfajult helyzetet – pedig csak olaj a tűzre.
Vágólapra másolva!

Minden a Futóval kezdődött.

Történt ugyanis, hogy a Péterhalmi erdő előnyeit élvező kocogó egy nap megosztotta sérelmeit a közösségi médiában. Bántotta a rengeteg túlzsúfoltsága, a neveletlen kutyasereg és a nagy embertömeg. Egyes becslések szerint 6 ezer kutya látogatja az erdőt nap mint nap.

Ami ezután következett filmbeillő.

A feszültség, amit a Futó a bejegyzésével okozott, már éppen elillanóban volt, amikor ismeretlen elkövető csavarokkal gazdagított kolbászfalatokat helyezett el a terület – kutyások által is – közkedvelt részein. (Feltehetően önhatalmúlag, bűncselekményt elkövetve, de így próbált úrrá lenni a kutyák által okozott káoszon.)

Tavaly október óta legalább kilenc ebet műtöttek meg a gyilkos nasi miatt.

A kutyások háborognak, özönlenek a feljelenések a rendőrséghez, az elkövető pedig újból akcióba lendült – a hosszú hétvége alatt több alkalommal is veszélyes falatokat szedtek össze a látogatók az avarból.

Lincshangulat uralkodik.

Most álljunk meg egy percre, lépjünk hátra két lépést és tisztes távolságból szemléljük meg a helyzetet.

Tény: az erdőt szerető kétlábúak a szabadon kóricáló kutyák miatt rágtak be, de nagyon.

Mivel erdő, gondolja a gondos gazda, szélnek ereszi hűséges házikedvencét, hadd élvezze a szabadságot.

Kijár neki is!

Bodri kutya meg szalad, szaglászik, szökken, hol a labda, hol a Futó fürge lába után.

– magyarázta Bodri gazdája, Mancika néni a felbőszült Futónak.

A kocogót persze ez nem vigasztalta, oltási könyvet kért, majd dühödten, fájdalomtól eltorzult arccal besátnikált a Balesetibe, ahol kapott mindent, „mi' szem-szájnak ingere".

Persze, a Biciklistát is kergette már meg a Bodri kutya. Jó esetben megúszta, rossz esetben taknyolt egy nagyot, mert menekülés közben nem tudta kikerülni a keskeny erdei utat eltorlaszoló több fős társaságot.

Míg a Biciklista a földön nyögdécselt, addig a Sétálók felháborodva oktatták őt a szabályos erdei közlekedésről.

Bodri gazdájának persze fogalma sem volt a történtekről, mert épp Juliska nénivel folytatott mély eszmecserét a rétes titkáról.

Mancika néni csak akkor eszmélt fel, amikor egy Anyuka kezdett fülsüketítő visításba, mert Bodri, a hűséges eb az asszony pár éves gyermekének az arcába nyalt fenyegetően.

– mondta Mancika néni meggyőzően. – "Bodri kutya nagyon jó kutya!"

Anyuka persze nem hitte el. Eltorzult, vörös arccal ordított a nénivel, hogy tegye pórázra a kutyáját, de sürgősen.

Manci kikérte magának, lévén erdő, Bodri pedig eb, akinek történetesen mozognia kell, joga van szabadon futkorászni.

– közölte az Anyuka, mire Mancika vadul csóválni kezdte a fejét, mondván: a kutyafuti nem elég „szabad" az ő Bodri kutyájának.

Ám, mikor Bodri egy, a pórázon szakszerűen sétáló ölebbe kötött bele, szimplán csak a méretei miatt, a néni hiába szólongatta a csaholó kutyát, az eb elengedte a füle mellett.

– magyarázta Mancika.

„Eddig."

Most már nem.

Persze, a szabadban bográcsolók és a focizó kölykök sem jártak jobban...

Így esett, hogy rövid idő alatt Bodri kutya nemcsak a kutyásokat ugrasztotta egymásnak, hanem az erdő többi látogatóját is.

Ma már mindenki utál mindenkit.

A konfliktus, ahelyett hogy csitulna, eszkalálódni látszik a kerület tunya DK-s vezetése miatt.

Szaniszló Sándor és hűséges talpnyalói úgy döntöttek, hogy táblák és vadkamerák kihelyezésével próbálják meg elsimítani a nehézségeket. Mindezek mellett övön aluli ütést mértek a kutyásokra: előzetes egyeztetés nélkül megtiltotta a póráz nélküli sétáltatást a Péterhalmi erdőben.

Ember az ilyen?

A kutyásokat persze ez nagyon mélyen érintette. Szerintük ugyanis "a rendelkezés hátrányosan érinti a gazdákat és a képzett, behívható kutyáikat is".

Csak halkan jegyzi meg Szerény Személyem, hogy a csúnya jogalkotó már nagyon rég szabályozta ezt a kérdést, szerinte ugyanis

ebet közterületen csak pórázon szabad vezetni,

így mindenki, aki anélkül sétáltat bírságolható.

Drága Olvasó, most képzeld el, mi történne, ha a hatóságok elkezdenének büntetgetni? Kitörne a parasztgyalázat!

Persze, a Péterhalmi erdő látogatóiban már fel sem merül, hogy valójában ők – a kutyáikkal együtt – csak vendégek. Tiszteletet nem ismerve vandálkodnak az őz, a bagoly, a madár és a rovar otthonában.

– kérdezi az őzike a bagolytól.

Milyen igaza van.

És még mi hisszük magunkat értelmes lényeknek...