Vágólapra másolva!
A balos politikusok még mindig azon a szinten topognak, hogy a bevándorlás szerintük álprobléma.
Vágólapra másolva!

A vajdasági Oroszlámos nevű falucskában elegyedtem szóba egy helyi asszonnyal. Az utcában, ahol él, 25 évvel ezelőtt még minden házban laktak, manapság pedig jó, ha 4-5 házanként van lakó. A Délvidék keleti feléről nagyon sokan mentek el, a háború óta a legerőteljesebb elvándorlási hullám az elmúlt években zajlott le. 2015 óta elviselhetetlen állapotok uralkodnak Szerbia északi részén. A migránsok közti fegyveres konfliktusok mindennaposak. Nemzetiségi és vallási háború zajlik a különféle bandák között. Személyes tapasztalatból mondom, hogy tényleg durva a helyzet.

Immár 8 éve a vajdasági magyarok mindennap meg kell, hogy küzdjenek az idegenekkel, akik nem barátságosak, sőt egyre feszültebbek. Van köztük olyan, aki már hússzor próbált átjutni a magyar határkerítésen, sikertelenül. A sikertelenség okozta frusztrációt agresszió váltja fel.

Lopnak, erőszakoskodnak és lövöldöznek.

És erre mondja a magyar baloldal, hogy ez álprobléma, nincs migrációs nyomás Magyarországon. Nekik jelzem, hogyha nem lenne kerítés, akkor most ezek a fegyveres összecsapások az anyaországon történnének. A magyar kerítés elleni támadások száma folyamatosan emelkedik. Az, hogy itt nem ez a helyzet, csakis a kormány következetes migrációs politikájának köszönhető. Sajnos a történelem azt okozta, hogy nem minden magyar ember mentesül ezen kihívások alól, hiszen a vajdasági magyarok szenvednek a bevándorlók miatt.

Az lenne a tiszteletteljes javaslatom a hazai baloldalnak, hogy menjenek el kicsit a Délvidékre és beszélgessen az ottani magyar emberekkel, meglátjuk, hogy mennyien fogják azt mondani nekik, hogy ez tényleg álprobléma.