Meg akartak lincselni egy izraeli zászlót lengető embert Londonban - videó

Izrael, zászló
An israeli flag seen near the Jewish Cemetery on the Mount of Olives in Jerusalem. Wednesday, 14 March 2018, in Jerusalem, Israel. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Vahid Beheshti iráni aktivistát a múlt hétvégén a brit fővárosban tartott nagyszabású tüntetésen támadták meg az arab terroristákkal szimpatizálók. 
Vágólapra másolva!

Az incidensről készült felvételeken jól látható, ahogy többen megrohamozzák a férfit. A képek tanúsága szerint az egyik tüntető a korábbi iráni tábornok, Kaszem Szoleimáni képét tartotta magánál, akit 2020-ban egy Donald Trump korábbi amerikai elnök által elrendelt dróncsapásban öltek meg.

Az aktivista elmondása szerint egy tüntető azzal fenyegette meg, hogy "lefejezi" őt, az illetőt később letartóztatták, mert egy "nagy kést" tartott magánál.

Nyilatkozata szerint az eset nem fogja elriasztani aktivizmusától: "Azért jöttem ide, hogy élvezzem a szólásszabadságomat és alapvető emberi jogaimat. Nem fogom magam cenzúrázni a 21. században a King Charles Street-en, az Egyesült Királyság külügyminisztériuma előtt".

– tette hozzá.