Megbukott a Disney

Disney+ : Illustration
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 08: In this photo illustration, the Disney + logo is displayed on the screen of an Apple MacBook Pro computer on November 08, 2019 in Paris, France. The Walt Disney Company will launch its streaming service (Svod) Disney plus in the United States on November 12, 2019, for Europe, it will be necessary to wait until the beginning of the year 2020. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Disney nemrégiben elismerte, hogy a woke-ideológia és a kultúrharcok komoly hatással vannak a vállalatra. A Disney arra is figyelmeztette a befektetőket, hogy a woke kockázatot jelent a vállalat "hírnevére és márkáira".
Vágólapra másolva!

A Disney a múlt héten nyújtotta be éves pénzügyi beszámolóját az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC). A jelentés részletezte a különféle létesítményeinek teljesítményét az elmúlt évben, valamint a világméretű szórakoztatóipari vállalat lehetséges jövőbeli kockázatait.

A SEC-bejelentésből kiderült, hogy a Disney világszerte nagyjából 225 ezer alkalmazottat foglalkoztat, kulcsfontosságú számukra a "munkahelyek elkötelezettebbé és befogadóbbá tétele", valamint a "sokszínűbb munkaerő" megteremtése, ezen túlmenően "az alulreprezentált hangok felerősítését" is tervezi.

A vállalat közölte, hogy bevételei 7 százalékkal nőttek 2022-höz képest, 2023-ban 88,9 milliárd dollárt kerestek. Az elmúlt évben 29,8 milliárd dollárról 27,2 milliárd dollárra csökkentette a filmes és televíziós tartalmakra fordított kiadásait, a jövőre vonatkozóan a Walt Disney Company vezérigazgatója, Bob Iger a hónap elején azt mondta, hogy

2024-ben 25 milliárd dollárra kívánja redukálni a teljes tartalomra fordított kiadásokat.

Az óriásvállalat közölte, hogy először fordult elő, hogy több bevétele származott a streaming szolgáltatásokból, mint a hagyományos televíziós közvetítésekből, hozzátette továbbá, hogy az ESPN előfizetői száma 7%-kal csökkent az előző évhez képest.

A kultúrharcokba való belekeveredés jelentős hatásokat gyakorolt a vállalatra.

– vallják be.

A Disney szerint a fogyasztókkal való "eltérés" hatással volt "a műsorszórásra, a kábeles, színházi, internetes vagy mobiltechnológiára, valamint a vidámparki attrakciókra és szállodákra is". Termékeik néha "jelentősen eltérő piacra és társadalmi környezetbe kerülnek, mint amire a beruházási döntések idején számítottak".

A cég a beszámolójában elismerte, hogy környezetvédelmi és társadalmi céljai "kockázatokat" jelentenek.

A Disney szerint szabadidős üzletágát különböző tényezők is befolyásolják, például a politika. Márciusban belekeveredett a szülői jogokról szóló törvényjavaslat vitájába, ami sokba került a vállalatnak, mivel Ron DeSantis floridai kormányzó visszavágott, és visszavonta a Walt Disney Company „különleges kerületi státuszát" az államban.