A TikTokon lázadnak az amerikai katonák a hadseregben uralkodó állapotok miatt

300 military vehicles on the federal motorway A2 POLITICS MILITARY EQUIPMENT TRANSPORT ARMY USA
Amerikai katonák az augustdorfi bázison
Vágólapra másolva!
Az újoncokat túlhajtják, korlátozzák őket a szabad mozgásban, ráadásul még az étel is silány minőségű.
Vágólapra másolva!

Anthony Laster, "katonai influenszer" egyik videója ekképpen összegzi az életét a seregnél:

@midwest_ant #military #usa #army #marines #airforce #navy #rnb #dontdoit #deployment #fypシ #uniform #sad #world #lost #soldier #free #life #enlist ♬ Ya already know - YourDad

Laster több mint egymillió követővel rendelkezik a TikTok-on, éles megjegyzéseit egyenruhában, bevetés közben tette.

Egy másik, a Daily Mail által szemlézett posztban a chicagói születésű férfi azt állította, hogy egész nap TikTok-videókat nézett, miközben – állítólag – a tálibok ellen harcolt.

Úgy tűnik, a Z generáció nem elégedett a hadsereg által nyújtott munkafeltételekkel, mivel egyre több katona vesz részt a „TikTok-lázadásnak" nevezett akcióban.

Shemar Williams szintén influenszer, 34 ezer ember követi őt. Egyik videójában, amit a bázison, egyenruhában készített felsorolt "Top 5 okot, amiért nem érdemes belépni a hadseregbe".

@shemarwill 5 reasons to not join the military #fyp #fy #money #military #viral #virginia #navy #gonavy #parents #ticktock ♬ original sound - Shemar Williams

Lasterhez hasonlóan Williams is azt mondta, hogy "nem kapunk elég fizetést a ránk bízott küldetés teljesítéséhez", ezen kívül siratta az önállóság és az áldozatvállalás hiányát is.

Egy másik újonc, Gammage is figyelmeztette TikTok-követőit: "Addig ne lépj be a hadseregbe, amíg mentálisan fel nem készülsz arra, hogy azt mondják neked, hogy túl/alulsúlyos vagy. Nem vagy jó katona, ha nem tudsz lefutni 3 kilométert 18 perc alatt – ó, és nem sérülhetsz meg, mert akkor az a te hibád".

@toogoofy.n but “free” school and healthcare right ? #miltok ♬ original sound - brent is bae

Az American Security Project októberi jelentése szerint az aktív szolgálatot teljesítők több mint 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

A 25 éves Barber őrmester is egyenruhában filmezte le magát, közölte:

Barber hozzátette: szolgálati idejének "99 százaléka abból áll, hogy padlót mos".

A Pentagon 2022-es tanulmánya szerint a fiatal amerikaiak 77 százaléka nem lenne alkalmas a katonai szolgálatra, mert túlsúlyos, drogozik, vagy mentális és fizikai egészségügyi problémákkal küzd.

A Pentagon kutatása azt is felfedte, hogy a 16-21 év közötti amerikaiak mindössze kilenc százaléka mondta azt, hogy fontolóra venné a katonai szolgálatot, ami 13 százalékkal kevesebb a koronavírus-járvány előtti értékhez képest.