Ismét nevetségessé tette magát Joe Biden

joe biden, védősisak, fordítva vette fel
Vágólapra másolva!
Nagy vitát kavart a közösségi médiában egy fénykép, mely Joe Bidenről készült a wisconsini szakszervezeti munkásoknál tett látogatása során. A felvételen úgy látszik, mintha az elnök fordítva viselte volna a védősisakját. A vitatott kérdést végül a baloldali tényellenőrző oldal döntötte el, a Snopes ugyanis elismerte, hogy az USA elnöke valóban fordítva viselte az építőipari védősisakot.
Vágólapra másolva!

A fent említett fotón Joe Biden látható Amy Klobuchar szenátor társaságában. A fényképen jól látszik, hogy a sisak szíja és szorítógombja az elnök homlokánál húzódik.

A Snopes először megpróbálta megmagyarázni a különös viseletet:

"A fénykép valódi. És első pillantásra tényleg úgy tűnik, mintha Biden fordítva viselte volna a védősisakot. De miután összehasonlítottuk más, ugyanarról az eseményről készült fotókkal és videókkal, kénytelenek voltunk az ellenkező következtetésre jutni: a Biden fején lévő sapka előre nézett, nem pedig hátrafelé" – állítja a Snopes.

A közösségi média felhasználói azonban kifogásolták az indoklást, mivel a feszítő pánt általában a védősisakok hátulján szokott lenni. Az éles kritikák hatására a Snopes frissítést adott ki, amelyben megváltoztatta az álláspontját.

"(...) Igaz, hogy az alább tárgyalt fényképen Biden fordítva viselte a kalapot. A pánt és a szorítógomb, amelyeknek Biden feje mögött kellett volna lenniük, a homlokán voltak" – írták.

A Joe Biden wisconsini látogatásáról készült képeken egyébként jól látható, hogyan kell szabályosan, hátul a feszítőpánttal viselni a védőeszközt.

Forrás: AFP/Saul Loeb