Georg Spöttle: Tanupipőke avagy neomarxizmus díszdobozban

MAGYAR Péter
Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nehéz dolog a Magyar Péter jelenséghez valamit érdemben hozzátenni, hiszen az „ellenállás” gallionfigurája most ural minden médiumot. Igaz éppen nagy bukta volt a bizonyítékok bemutatásával a nyomozó ügyészségen és a csavar az egészben az, ha valakinek tudomása van egy bűncselekményről és nem tesz feljelentést akkor maga is könnyen gyanúsítottá válhat. Valahogy sejthető volt, hiszen amikor az ATV műsorvezetője konkrétan rákérdezett, hogy vannak-e írásos bizonyítékok a kezében, akkor Magyar Péter így válaszolt „vannak bizonyítékaim”. Ergo az, hogy írásos vagy hanganyag, esetleg fotó azt nem tette hozzá, valószínűleg nem véletlenül. A bizonyíték lufi eldurrant és a kormánynak sem kellett 24 órán belül lemondania.
Vágólapra másolva!

Igazából én már régóta Vártam egy „Magyar Pétert”. Egy saját bevallása szerint konzervatív, csalódott fideszest, aki jó megjelenésű, fiatal, dinamikus és megszólítja az embereket. A baloldalt dollármilliókkal megtámogató „sorosista” háttérhatalomnak egyszer csak fel kellett eszmélnie, hogy hosszú évek óta rossz lóra tesznek. Az MTVA székházban hempergő falubolondjai, a bringaút király vagy a szószátyár és a guruló dollárokat kikotyogó Márki-Zay Péter egy dohánybolt vezetésére is alkalmatlan lenne, nemhogy Magyarországéra. A „deep state” át kellett, hogy értékelje a helyzetet. Ez jogos, hiszen az őrület jele, ha mindig ugyan azt csinálom, de más eredményt várok. 

A háttérben munkálkodó sötét nagyúr meg nyilván nem szeretné, ha bolondnak néznék.

Úgy gondolták, hogyha a neomarxizmust díszdobozba teszik, akkor az fogyasztható lesz a választók számára. Nyilván vannak páran, akik azt hitték, hogy létrejön egy új keresztény-konzervatív ellenzéki erő. Ám elég volt meghallgatni a március 15-i beszédet, hogy elhangozzanak a baloldal jólismert lózungjai: oktatás, egészségügy, korrupció... Itt jön az ásítás helye, hiszen az elmúlt években unalomig mantrázta őket Gyurcsány és csapata. Pár ezren meghallgatták, majd átcsattogtak oda, ahova eredetileg is indultak mégpedig Karigeri rendezvényére. Már Jakab -parizeres- Péternél is láttuk, hogy 

egy facebook élőzés megtekintési számai és a lájkok nem egyenlőek a szavazatok számával. 

Most is ez lesz, csak sokkal rövidebb idő alatt múlik el a pünkösdi királyság.

Nyilván most még beletolnak párszáz milliót, hogy hátha lesz egy kis „action for democracy” „jogállamiság”, legális könnyűdrogok és Meseország valóban mindenkié lesz. Nem lesz, ez borítékolható. A választókat nem könnyű átverni, főleg a jobboldaliakat. Aki tőlünk mégis átáll az ő pártjába az sosem volt igazán fideszes.

Itt is úgy kell csinálni, mint a terrorizmus ellenes nyomozásoknál, követni kell a pénz útját és eljutunk a marionett játékosig, aki a szálakat húzogatja. A színpad, a hangosítás az „önkéntesek” komoly milliókba kerültek és a mikróadomány duma már lejáratta magát. Biztos vagyok benne, hogy valakik Gyurcsány megkerülésével egy új ellenzéki pártot akarnak felépíteni hazánkban. Nem véletlenül mondta a DK elnöke, hogy nincs szükség egy Magyar Péterre. Persze, hogy nincs, hiszen konkurencia is lehetne, de nem lesz... Elképzelhető, hogy megalakul a pártja csak a szavazókkal számával lesznek gondjai. 

Sem a Fidesz-KDNP-től sem DK-tól nem fognak átpártolni olyan számban választópolgárok, hogy komolyanvehető politikai faktorrá válhasson.

 Az amúgy is nárcisztikus személyiségének ez ismét hatalmas trauma lesz. Amennyire kergetni fogja a hatalmat az annyira fog menekülni előle és ez így is van jól.

 

GeorgSpöttleavatar
Szerző:Georg Spöttle
Szerző:Georg Spöttle