Prostituáltak átcsábítását ajánlotta az állami hivatal a munkanélküli anyának

Vágólapra másolva!
Az aacheni állami munkaügyi hivatal prostituáltak felkutatására és átcsábítására közvetített ki egy német, kétgyermekes, munkanélküli családanyát. A hivatal vezetője fatális hibának nevezte az esetet. Bocsánatot kért, és alapos vizsgálatot ígért.
Vágólapra másolva!

A Süddeutsche Zeitung tudósítása szerint Thea S. július 26-án állásajánlatot kapott a helyi munkaügyi hivatal közvetítésével. A hirdetés szövege szerint "egy erotikus területen működő médiaügynökség interaktív internetes oldalán új tagok megnyerésére" keresett munkatársat. A kétgyermekes családanya nem szerette volna a munkanélküli ellátását kockáztatni. A német szabályozás alapján ugyanis, ha az álláskereső visszautasítja a munkaügyi hivatal ajánlatát, megvonhatják tőle a munkanélküli segély egy részét.

Szükséges a személyes, fizikális megjelenés

A hölgy ezért felkereste az ügynökséget, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy Aachen, Düsseldorf, és Köln vöröslámpás negyedeiben prostituáltakat kell becserkészni és rávenni arra, hogy ne az utcán, hanem inkább az ügynökség internetes oldalán kínálják szolgáltatásaikat. A főnök hangsúlyozta, nem telefonos meggyőzésről van szó, a "személyes, fizikális megjelenés" szükséges hozzá.

Fatális hiba, azonnali vizsgálat

A hölgy ezután szörnyülködve visszautasította az ajánlatot, és ügyvédje bevonásával panaszt tett a munkaügyi kirendeltségen. A kirendeltségvezető fatális hibának nevezte az esetet, bocsánatot kért, és azonnal vizsgálatot indított, miként kerülhetett be a kiközvetíthető állások közé ez az ajánlat.

Elvileg közvetíthető munka az erotika iparágába

A német állami munkaügyi hivatal irányelvei egyébként nem tiltják az erotikus iparághoz kötődő állásajánlatok közvetítését, ám nehéz megállapítani, mi kötődik a prostitúcióhoz és mi számít még legálisnak a vöröslámpás negyedekben - például felszolgálói munka.