Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Diszkriminációval vádolják a Wal-Mart áruházláncot

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb üzlethálózatát működtető Wal-Mart Stores ellen az a vád, hogy amerikai áruházaiban 1998 óta hátrányos megkülönböztetést alkalmazott a női alkalmazottakkal szemben a fizetések és az előléptetések terén - írja a Privátbankár.hu.
Vágólapra másolva!

A felperesek ügyvédei szerint a gyűjtőperhez - ennek indítását hagyta jóvá a kilencedik kerületi fellebbviteli bíróság - akár a vállalat 1,5 millió volt női dolgozója csatlakozhat.

A San-Francisco-i szövetségi fellebviteli bíróság megerősítette egy szövetségi kerületi bíróság 2004-es döntését a gyűjtőper tekintetében. A döntést azzal indokolta: a szakértői állásfoglalások, a tények, a statisztikai adatok, továbbá a beszámolók alapján elegendő bizonyíték látszik arra, hogy a Wal-Martnál vállalati szintű diszkriminációs politika érvényesült - számol be a lap.

A Wal-Mart - amely az ítélet felülvizsgálatát kérheti a fellebbviteli fórumtól vagy akár az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságához fordulhat jogorvoslatért - cáfolta, hogy hátrányosan megkülönböztették volna a női alkalmazottakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről