Munkajogra tanítják a középiskolai tanárokat

Vágólapra másolva!
A középfokú oktatási intézményekből évente kikerülő körülbelül százezer fiatal nem ismeri a munkaszerződésre, a munkaidőre, a pihenőidőre, a munkakörülményekre és más munkaügyi kérdésekre vonatkozó alapvető jogokat és kötelezettségeket, így eleve hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon, ezért - szakszervezeti kezdeményezésre - felkészítő tanfolyam indult középiskolai tanároknak.
Vágólapra másolva!

A 30 órás tanfolyam már a múlt év decemberében megkezdődött, és az idei év végéig tart. Ezalatt csaknem 1.500 középiskolai tanár készülhet fel a munkaerőpiacon fontos alapvető ismeretek oktatására. A tervek szerint valamennyi középiskolában lesz legalább egy olyan pedagógus, aki a felkészítés révén hiteles, érdemi ismeretek alapján oktatja majd az utolsó évben a középiskolásokat. A tanárok munkáját kiadványok is segítik. A program távlatilag része lehet az akkreditált pedagógus továbbképzésnek.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségénél (MSZOSZ) elmondták, a szövetség javaslatát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács is támogatta, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pedig anyagilag segítette. A programot az Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés (ÉTOSZ) szervezi.