Állásbörze nyílt Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Két napos pályaválasztási kiállítás és állásbörze nyílt kedden Nyíregyházán, ahol 89 közép- és felsőfokú oktatási intézmény, képzéssel foglalkozó szervezet, illetve munkát közvetítő cég mutatja be az elhelyezkedési lehetőségeket a szakmát választó fiataloknak és a pályakorrekció előtt álló felnőtteknek.
Vágólapra másolva!

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a kiállítás megnyitásakor arra hívta fel a mintegy kétezer érdeklődő figyelmét, hogy az átalakuló, a munkaerőpiaci igényekhez folyamatosan igazodó szakképzés egy életen át kínál tanulási lehetőséget a mai világban már természetes pályakorrekciókhoz.

Megjegyezte, hogy az érintettek az átképzéshez minden segítséget megkapnak a munkaügyi szervezetektől, s most már nemcsak a hazai állás- és képzési ajánlatok közül lehet választani, hanem az Európai Unió tagországainak munkaerőpiaca is egyre nyitottabb a magyar álláskeresők előtt.

Szolnokon november 8-9-én lesz

Miskó Istvánné, az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója elmondta: a térség mindhárom megyeszékhelyén megrendezik a pályaválasztási kiállítást és állásbörzét, Debrecenben a múlt héten már megtartották, s a nyíregyházi után Szolnokon november 8-9-én várják az érdeklődőket. Emellett hat körzeti kiállítást is szerveznek a következő egy hónap során, s összesen mintegy negyvenezer fiatalnak és felnőtt munkavállalónak szeretnének szakmát, átképzést, illetve állást ajánlani a régióban.