Két munkatárs állásába került a vasúti hókáosz

Vágólapra másolva!
Egy vezető ügyeletes és egy forgalomirányító állásába került a január 2-i vasúti káosz. Ezt a döntést a két hét alatt A Mávnál és a Máv Startnál külön-külön lefolytatott belső vizsgálatok megállapításai alapján hozták a társaságok vezérigazgatói. Elképzelhető, hogy mindkét kirúgott munkatárs munkaügyi bírósághoz fordul a nem egyértelmű felelősségi körökre hivatkozva - írja a Népszava.
Vágólapra másolva!

A MÁV Zrt.-nél a vezető ügyeletes, míg a személyszállítási leánycégnél a fő forgalomirányító állásába került a "hófrász". A Népszava információi szerint azonban elképzelhető, hogy munkaügyi bírósághoz fordul az egyik, vagy akár mindkét dolgozó. A Start-tól elbocsátott forgalomirányító esetében ez akár eredményt is hozhat, nála ugyanis - úgy tudjuk - nem egyértelmű a felelősség megállapítása, így egy kedvező kimentelű per esetén akár tízmilliós összegű kártérítésre is igényt tarthatna.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter már korábban kezdeményezte a személyszállító MÁV Start Zrt. igazgatósági illetve felügyelőbizottsági tagjainak lecserélését. A büntetés példásnak tűnhet, ám a miniszter valójában csak néhány hónappal hozta előre a tagok amúgy is esedékes cseréjét.