Minden ötödik dolgozót beteggé tesz a munkája

Vágólapra másolva!
A munkavállalók 19 százaléka úgy szerte a világon, hogy beteggé teszi a munkája - derül ki a Kelly Services személyzeti tanácsadó cég nemzetközi felméréséből. 13 százalék szerint munkájuk annyira stresszes, hogy alvásproblémákkal küzdenek.
Vágólapra másolva!

Az online felmérésen mintegy 115 ezren vettek részt Európa, Ázsia és Észak-Amerika 33 országában. A legrosszabb a helyzet Japánban: itt a válaszadók 60 százaléka árulta el, hogy munkája megviseli az egészségét, a legkevesebb ilyen panaszuk pedig az új-zélandi, az indiai és az ausztráliai dolgozóknak volt. Az összes megkérdezett harmada közölte, hogy három vagy több napot volt táppénzen az elmúlt évben, 35 százalékuk azt is hozzátette, hogy emiatt rossz volt a lelkiismerete - 15 százalékuk azonban beismerte, hogy akkor is volt betegszabadságon, amikor valójában nem volt beteg - írja a Napi Gazdaság.

A teljesítmény elismerése csökkenti a stresszt

A válaszadók többsége úgy véli, munkaadója is felelős az ő egészségi állapotáért, ugyanakkor nem mindenki vár el olyan juttatást, mint a fitneszterem vagy a rugalmas munkaidő. Sokak szerint a munkahelyi stresszt csökkenteni lehetne, ha jobb lenne a kommunikáció az állomány és a vezetés között, illetve ha jobban elismernék az egyéni teljesítményeket.