Hamu és a Gyémánt - Kovács István slágerötöse

Vágólapra másolva!
Tizenévesen KFT-t dúdol, mire betölti a tizennyolcat, már az AD Stúdió a kedvence a világbajnoki címről még csak álmodozó, ifjú Kokónak. 1996-ban - már világ- és olimpiai bajnokként - alig hiszi el, hogy az bizony Novák Péter hangja a Gyémánt című dalban. Cserháti Zsuzsa, Geszti Péter és - a  csak nevében rokon - Kovács Ákos örökzöld, tőlük jöhet bármi. Kovács István imádja a könnyűzenét, lássuk kedvenceit!
Vágólapra másolva!

Ákos: Ilyenek voltunk
Nem csak a zenéjét, mint embert is nagyon sokra tartom Kovács Ákost. A Bonanza Banzai sikerei óta követem zenei pályáját, hihetetlenül jó érzéke van a ritmushoz, a szövegekhez, nagy zenésznek tartom. Mindenki láthatja, szólóénekesként is meg tudott újulni, talán még sikeresebb is lett. Lehetne bármely szám, ezt nagyon kedvelem.

Cserháti Zsuzsa: Hamu és gyémánt
Eredetileg az Édes kisfiam című dalt választottam volna, de látom, az sajnos nem került be. Azt meghallva még ma is elérzékenyülök. Ez is egy csodálatos dal, de tőle is jöhetne bármelyik. Szóljon ez a szavazat inkább az előadónak, Cserháti Zsuzsa páratlan zenei karrierjének.

KFT: Balatoni nyár
Szétválaszthatatlanul összefonódott bennem ifjúságom balatoni nyaraival. Tizennyolc éves koromig, mielőtt a Vasashoz kerültem, minden évben egy hónapot Balatonon töltöttem edzőtáborban. Erről a dalról mindig ez az időszak jut eszembe.

AD Stúdió: Álmaimban Amerika
Látom, ez sem került be, de nem hagyhatom ki: ez a dal meg pont a tizennyolc utáni időszakot jelenti nekem. Sosem felejtem el: indultunk Spanyolországba busszal, mindenki ezt dúdolta akkoriban, muszáj volt beszereznünk a kazettát. Sikerült, azt bömböltettük és üvöltöttük a kétnapos út alatt. Azóta jóban vagyok a csapattal, ők zenéltek a harmincadik születésnapomon is.

Kimnowak: Gyémánt
Komolyan mondom, amikor meghallottam ezt a dalt, nem akartam elhinni, hogy Novák Péter énekli. Aztán megismerkedtünk, dolgoztunk is együtt, megértettem, mitől van olyan ereje, olyan mélysége ennek a számnak. Csodálatos, elgondolkodtató dal.

Jazz+Az: Megint hétfő
Már a Rapülőket is nagyon szerettem, a Jazz+Az pedig végleg bebizonyította: Geszti Péter egyszerűen nem tud hibázni. Annyira jó érzéke van a szövegekhez, a zenéhez, a könnyűzenei élet egyik legnagyobb tehetségének tartom, és jól is áll neki, amit csinál, illetve amit csinált. Ez egy egyszerre lírikus, mély, mégis könnyen emészthető szám.