Mogyoróvajas csirkesaláta

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György mai receptjében minden megtalálható, ami egészségünknek, s nem utolsósorban korgó gyomrunknak is jót tesz: hús, zöldségek, egy kis tésza, szója és egy kis chili, az izgalom kedvéért.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 6 evőkanál mogyoróvaj, 1 evőkanál édes chiliszósz, 2 evőkanál szójaszósz, 20 dkg vékony rizstészta, 20 dkg sült csirkemell, 1 db jégsaláta, 1 db sárgarépa, fél darab uborka, 1 csokor friss újhagyma.

Tegyük a mogyoróvajat egy kis tálkába, adjuk hozzá a szójaszószt és az édes chilit. Öntsünk házzá négy evőkanálnyi forró vizet és keverjük simára. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a tésztát, figyelve a csomagon szereplő írásra. Ha elkészült, hideg vízzel hűtsük le és várjuk meg, míg lecsepeg.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát, sárgarépát, jégsalátát, újhagymát és a sült csirkehúst. Óvatosan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, a tetejét pedig csorgassuk meg a mogyoróvajas szósszal.