Polentás csirke ropogósan

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György mindennap egy különleges receptet mutat be nekünk. Ma egy finom és gyorsan elkészíthető sült csirke receptjét ismerteti, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak, hiszen köretként polentát tálalunk mellé.   
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
A polentához:
20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors

A csirkéhez:
2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítése:
Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált feketeborssal. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Forraljunk fel egy lábasban egy liter vizet, ízesítsük sóval, csorgassuk bele az olívaolajat. Lassan, állandóan kevergetve fokozatosan öntsük bele a kukoricadarát, majd kis lángon főzzük legalább tíz percig. Ha elkészült, kevéske darált feketeborssal ízesítsük. Kenjünk ki olajjal egy kisebb méretű tepsit, vagy hőálló üvegedényt és töltsük bele a megfőzött puliszkát, és hagyjuk kihűlni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett csirkehús darabokat, majd mindkét oldalát süssük elő pirosra.
Ha már kihűlt a polenta, vágjuk nagyjából kétcentis darabokra. Öntsük egy olívaolajjal kikent tepsibe, szórjuk meg parmezán sajttal, tépkedjük rá a rozmaring leveleket, majd helyezzük a tetejére az elősütött csirkedarabokat. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 20 percig.

Gluténmentes, lisztérzékenyeknek is ajánlott étel.