Brokkolis rétespite

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 fej brokkoli, 3 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 15 dkg füstölt sonka, só, darált bors, őrölt szerecsendió, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítése:
Hajtogassuk szét négy réteslapot, majd tegyük egyenként egymás tetejére kissé elfordítva, ferdén. A laprétegeket csorgassuk meg olívaolajjal. a beolajozott lapokkal béleljünk ki egy közepes kerek peremes sütőformát, úgy, hogy a réteslap szélei kilógjanak a formából.

Szedjük rózsáira a brokkolit, mossuk meg jól hideg vízben, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Főzzük egy-két percig, utána szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Ha jól lehűlt, tegyük át egy szűrőedénybe, és csepegtessük le alaposan.

Öntsük a tejszínt egy kis tálba, tegyük hozzá a tojássárgákat, ízesítsük sóval, kevés darált borssal és őrölt szerecsendióval, majd keverjük alaposan össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük a leforrázott brokkolirózsákat a kibélelt formába, szórjuk meg a csíkokra összevágott sonkával, majd öntsük rá a tojásos tejszínt.

Hajtogassuk rá a réteslap széleit, tegyük előmelegített sütőbe és 140-150 fokon süssük 30-40 percig, míg a tojásos massza szépen meg nem szilárdul.

Ha elkészült, szeleteljük cikkekre.