Pénzért állnak sorba az iPhone-ért

Vágólapra másolva!
Fizetett sorban állók várják az amerikai nagyvárosokban a péntek este 6 órát, amikor megjelenik az iPhone, az Apple informatikai óriáscég első mobiltelefon-modellje.
Vágólapra másolva!

A profi várakozók több száz dollárt keresnek, és sokan már szerdán letáboroztak az Apple vagy az AT and T mobilszolgáltató üzletei előtt. Szép számban akadnak spekuláló sorban állók is, akik pénteken majd annak adják át a helyet, aki a legtöbbet fizet - áll a San Franciso Cronicle tudósításában.

A gyártó azzal igyekszik segíteni a vevőket, hogy honlapján listázza az iPhone-t forgalmazó üzleteket, és azt is jelzi, van-e még készülékből. Az Apple titokban tartja, hogy pontosan hány darab készüléket gyárttatott le a premierre, az elemzők véleménye szerint viszont legkésőbb jövő hét közepére el is fogy az első szállítmány.

A gyártó arra számít, hogy 2008 vége felé adják el majd a tízmilliomodik készüléket, a legfrissebb felmérések szerint viszont az iPhone sokkal gyorsabban hódítja meg a világot: a Piper Jaffray piackutató-intézet előrejelzése alapján 2009-ben már 45 millióan fogják használni. Az M:Metrics piackutató cég szerint Amerikában háromból két ember fontolgatja, hogy beszerez egy iPhone telefont.

A brit Compete Inc. felmérése kimutatta, hogy az európai iPod-tulajdonosok csaknem 50 százaléka cserélné le mobilját iPhone-ra, holott még azt sem lehet tudni, hogy a kontinensen mikor vezetik be a készüléket és melyik mobilszolgáltatóval szerződik az Apple.