Vágólapra másolva!
Közösen pályázik a Magyar és a Román Vízilabda Szövetség a 2010-es férfi és női Európa-bajnokság megrendezésére. Ugyancsak felmerült annak a lehetősége, hogy 2011-ben a két ország rendezze valamelyik kézilabdavébét.

Fél év áll a Román és a Magyar Vízilabda Szövetség, illetve Nagyvárad és Debrecen képviselőinek rendelkezésére, hogy kidolgozza azt a tervezetet, amellyel megpályázza a 2010-es férfi és női Európa-bajnokság rendezését.

A kolozsvári Krónika szerint a két fél a hajdúsági városban elvi döntést hozott, amely szerint a két, egymástól 60 kilométerre fekvő város közösen kandidál a három év múlva megrendezendő kontinensviadalra.

Mindkét városban a közelmúltban építettek korszerű fedett uszodát, azzal a céllal, hogy nemzetközi tornáknak is otthont adjon. A debreceni létesítmény 1300 férőhelyes, mobil lelátókkal pedig háromezresre bővíthető, míg a Körös-parti uszoda 1200 nézőt képes befogadni.

A kandidálásnak az európai szövetségben (LEN) vezető tisztséget betöltő támogatója is van: a nagyváradi születésű Szakadáti László ügyvezető igazgató teljes körű támogatásáról biztosította a két szövetség, illetve a két város képviselőit.

Románia és Magyarország közösen egy másik sportágban világbajnokságot is rendezne. Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ugyanis azt javasolta román társának, Cristian Gatunak, hogy a két szövetség közösen nyújtson be pályázatot a 2011-es férfi vagy női kézilabda-világbajnokság megszervezésére.