Közel 760 milliót fizetnek a Szigeten fellépőknek

Vágólapra másolva!
Várhatóan 2,5-2,65 milliárd forintra rúg az idei, 15. Sziget Fesztivál költségvetése - mondta Takács Gábor, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója. A kiadások jó részét, csaknem kétmilliárd forintot a jegybevételből fedezik, a szponzori bevételek a költségvetés mintegy 20 százalékát, a vendéglátásból befolyt összeg pedig az 5 százalékát teszi ki - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A fesztivál a tavalyi rekordnézőszám elérésével, 385 ezer látogatóval számolva lehet nullszaldós (a nulladik napi LGT-koncert nem számítandó ide) - közölte Takács. A legtöbbet, közel 760 millió forintot a sztárprogramokra fizetik ki a szervezők, a technikai költségek 600 millió forintot tesznek ki, a reklám 210 millió forintba került.

Sátrazós hetijegyet a múlt pénteken már nem lehetett kapni, a 25 ezer darabból ezret félreraktak a szervezők a Sziget kezdetére azok számára, akik olyan helyről érkeznek, ahol nincs jegyértékesítés. Takács szerint idén először több külföldi lakik majd a fesztivál területén, mint hazai vendég. Hazamenős hetijegyből még van bőven, eddig 25 ezer darab kelt el az eladható 65-70 ezerből.

A hírek szerint minden eddiginél erőteljesebb ellenőrzés várható az APEH, a VPOP, a fogyasztóvédelem és a munkaügyi felügyelet részéről - mondta a lapnak az egyik kocsma üzemeltetője. A vendéglátósoknak egyébként idén több költségük van az alkalmazottakkal kapcsolatban, számukra 22 500 forintért vehettek ottalvós jegyet, miközben tavaly még csak 16 ezer forintot kellett fizetniük.

Az italárakat - csakúgy, mint korábban - a Sziget rendezői egységesítik. Az összes kocsma működtetője a Gamma Trade Kft. alvállalkozója, amely hivatalosan látja el a Szigetet itallal és göngyöleggel. Akik veszik a fáradságot, előre megsaccolhatják, hogy idén mennyit költenek alkoholra és egyéb italokra. Az árszínvonal a főváros felkapott szórakozóhelyeihez képest nyomott, egy korsó Dreher 380, az Arany Ászok pedig 320 forintba kerül, míg a 4 centiliteres felesek ára 460 és 800 forint között mozog. A félliteres szénsavas üdítőitalokhoz 300 forintért, a rostos üdítő deciliterjéhez 90 forintért lehet hozzájutni. A palackozott borokból egy decit 180, minőségi borokból 300 forintért mérnek.