Vágólapra másolva!
A klub alapítójának emlékere rendezett Joan Gamper-kupán a Barcelona 5-0-ra legyőzte az Internazionale csapatát, amelyben a második félidőben pályára lépett Filkor Attila is.

Antonio Puerta halála miatt a találkozó előtti ünnepségek ezúttal elmaradtak, a Barca játékosai egytől egyig Sevilla-mezben vonultak ki a Nou Camp gyepére, jelezve, hogy osztoznak az andalúz gárdával a gyászban.

Amíg az Inter korántsem legjobb csapatával lépett pályára, addig a katalánok bombaerős tizeneggyel kezdtek, és már a hetedik percben megszerezték a vezetést, a Dos Santos buktatása miatt megítélt büntetőt Ronaldinho emelte a bal felsőbe.

Öt perccel később a mexikói szupertehetség, Dos Santos csinált meg egy szép cselt Chivu mellett, atán ballal a rövid felsőbe vágta a labdát. A Barca szinte azt csinált az unottan focizgató Interrel, amit akart, sokáig csak Toldo bravúrjai miatt nem született meg a harmadik gól, aztán Yaya Touré 25 méteres bombája ellen már a kapus is tehetetlen volt.

A félidőben Roberto Mancini becserélte Filkor Attilát, aki az 56. percben hiába próbálta szerelni a meginduló Messit, a kis argentin továbbment, majd kiugratta Iniestát, aki egy lövőcsel után az eldőlő Toldo felett a hálóba emelt.

A végeredményt Motta állította be, aki Deco szöglete után bólinthatott öt méterről teljesen szabadon, a Barca méltóképp emlékezett meg a klub alapítójáról, az Inter ugyanakkor tartalékos felállásban nem tudott komoly ellenállást kifejteni, és még rondább zakóba beleszaladhatott volna, ha Toldo nem véd ennyire jól.

Joan Gamper-kupa:
Barcelona - Internazionale 5-0 (3-0)
Barcelona:
Jorquera (Valdes, 46.) - Zambrotta (G. Milito, 46.), Oleguer, Márquez (Thuram, 46.), Abidal (Sylvinho, 46.) - Y. Toure (Crosas, 67.), Xavi (Iniesta, 46.), Deco - Dos Santos (Messi, 46.), Ronaldinho (Eto'o, 46., (Motta, 51.)), Henry.
Inter: Toldo (Alfonso, 62.) - Burdisso, Rivas, Chivu (Filippini, 42.), César (Pedrelli, 85.) - Pele (Filkor, 46.), Cambiasso, Solari (Fatic, 67.) - Jimenez (Recoba, 60.) - Crespo (Maaroufi, 59.), Adriano (Balotelli, 59.).
gól: Ronaldinho (7., 11-esből), Dos Santos (12.), Y. Toure (37.), Iniesta (56.), Motta (79.)