Vágólapra másolva!
A Star Trek Picard kapitánya, vagyis Patrick Stewart és a Ki vagy, doki? hőse, David Tennant együtt játszanak a Hamlet új színpadi feldolgozásában.
Vágólapra másolva!

Patrick Stewart és a magyarul Ki vagy, doki? címmel vetített Doctor Who főszereplője, David Tennant együtt lépnek színpadra, várhatóan 2008-ban. A két színész a világ talán legismertebb klasszikus színházi társulatának, a Royal Shakespeare Companynek legfrissebb Hamlet-adaptációjában kapott szerepet.

Tennant a címszereplő dán királyfit fogja alakítani, míg Stewart annak nagybátyját (és egyszersmind mostohaapját), Claudiust. Utóbbinak nem teljesen ismeretlen a szerep, hisz egy 1980-as tévéfilmben (amely egyszerűen a Hamlet, Prince of Denmark címet kapta) egyszer már megszemélyesítette ugyanezt a figurát.

Egyébként egyik színész sem mozog idegenül a színpadon: Stewart a Royal Shakespeare Company oszlopos tagja, így számos Shakespeare-darabban játszott már, A vihar-ban például Prosperót, az Antonius és Kleopátrá-ban pedig Antoniust alakította. Tennant Rómeót jelenítette már meg a Rómeó és Júliá-ban, jövőre pedig, Hamlet mellett, a Lóvátett lovagok egyik szerepét is el fogja játszani.

Stewartnak filmes és tévés szerepeiből is több mint százat számolhatunk össze, de a színész emellett olykor rendezőként és producerként is tevékenykedik. Tennant a nyolcvanas évek végén kezdte pályáját, és ő is próbálkozott már rendezéssel, a Doctor Who egyik epizódját készítette el.