Vágólapra másolva!
A válogatott mérkőzések után ismét a bajnokságokra figyelnek a futballbarátok, a topligák hétvégi műsorából két mérkőzés emelkedik ki, a Bundesligában a Bayern München a Schalkét fogadja, míg Angliában az észak-londoni derbi van a középpontban, ahol Martin Jol, a Tottenham edzője könnyen belebukhat egy esetleges Arsenal elleni vereségbe.

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, hatodik fordulójának programjából egyértelműen kiemelkedik a szigetország egyik legnagyobb presztízscsatájának számító észak-londoni rangadó, a Tottenham Hotspur-Arsenal találkozó.

A Tottenham a Manchester United és a Liverpool után a legtöbb pénzt költötte erősítésekre a nyáron, ennek ellenére rosszul kezdte a szezont, eddigi öt mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.

"Ez a találkozó jelent most számunkra mindent. Az Arsenal továbbra is a legnagyobb riválisunk, maximális teljesítményt kell nyújtanunk" - nyilatkozott Chris Hughton, a Spurs segédedzője.

Helyi médiaértesülések szerint könnyen elképzelhető, hogy ha az eddig még veretlen Arsenal győz a White Hart Lane-en, akkor menesztik a hazaiak vezetőedzőjét, Martin Jolt. A címvédő Manchester United az Everton otthonába látogat, a Chelsea a Blackburn fogadja, míg a Liverpool a Portsmouth vendégeként lép pályára.

Megszakadt a Chelsea sorozatahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070902-ez-tortent-vasarnap-a-topligakban.html?pIdx=1