Koncertlemezt ad ki a Tankcsapda

Vágólapra másolva!
November első napjaiban koncertlemezt ad ki a Tankcsapda, mely a múlt évben útnak indult Minden ki vár valamit lemezbemutató turné dalaira épül. Egy újdonság is lesz a korongon, az Elektromágnes című dal, aminek a klipjét is megtalálhatjuk a lemezhez kapcsolódó bónusz DVD-n.
Vágólapra másolva!

A Tankcsapda zenekar a tervek szerint november 5-én új koncertlemezzel jelentkezik.

Az album az Elektromágnes címet kapta, ami egyben a korong egyedüli új dalának címe is. A debreceni trió tizennyolc éves pályafutása során korábban csak egy koncertalbumot adott ki, 1996-ban az Eleven c. lemezt. A mostani a múlt esztendőben kiadott Mindenki vár valamit albumuk lemezbemutató turnéjának zenei lenyomata lesz: négy nagykoncert (Kisstadion, Petőfi Csarnok, Főnix Csarnokbeli koncertek) anyagából válogatták össze a legjobban sikerült felvételeket. A lemezen szereplő 19 szám nem egyfajta best of anyagnak ígérkezik, hanem elsősorban a Mindenki vár valamit turné kivonatát képezi, amiből azért természetesen nem maradhatott ki egy-két már jól bejáratott Tankcsapda-sláger sem. Ez a koncertkörút egyébként is komoly jelentőséggel bír a zenekar történetében, hiszen a leghosszabb ideig tartó koncertsorozatuknak számít, de nemcsak időben, hanem nézőszámban is csúcsokat döntögetett vele a banda. Ennek egyfajta lezárása a novemberben kiadásra kerülő lemez. Egyedüli "kakukktojás" egy eddig kiadatlan szerzemény lesz, a címadó Elektromágnes című dal.

"Az Elektromágnes című dal alapötlete a Mindenki vár valamit album dalaival egy időben született meg, azonban az elmúlt hetekben fejeztük be. Így ez lett új koncertlemez címadó dala, ami hangulatában és szövegében is az összetéveszthetetlen tankcsapdás stílusjegyeket viseli magán"- mondta Lukács László, a zenekar frontembere.

A korong további érdekessége, hogy egy bónusz DVD melléklettel jelenik meg, amelyen az előző albumhoz készült valamennyi videoklip - Nem kell semmi, Rock a nevem, Füst és lábdob - és a korábban csak interneten hozzáférhető California Über Alles promóklipje is megtalálható lesz. Ami talán igazi meglepetésnek számít, az a két első dal klipjeinek eddig be nem mutatott változata, valamint az új dal, az Elektromágnes képanyaga is, amelynek forgatása a napokban fejeződik be Herz Péter rendező irányításával.

A lemez megjelenése után viszont egy nagy pihenés vár a zenekarra, a hírek szerint 2008 nyaráig nem terveznek újabb koncerteket. Az év végén azonban még egy nyolcállomásos miniturné vár a közönségre, amelyből kiemelkedik a már hagyományosnak mondható december 29.-i évzáró koncert szülővárosukban, Debrecenben a Főnix Csarnokban.