Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fegyveresek támadtak a Chávez-ellenes diákokra

Vágólapra másolva!
Fegyveres támadás ért egy venezuelai egyetemet, amelynek diákjai ezrével vonultak fel egy Hugo Chávez államfő alkotmányreformjai ellen szerevezett tüntetésen. Négyen megesebesültek.
Vágólapra másolva!

Lövedékek sebesítettek meg négy embert a Központi Venezuelai Egyetemen Caracasban, amelyet egy Hugo Chávez államfő alkotmányreformjai ellenes tüntetést követően ért fegyveres támadás.

Az első beszámolók szerint egy ember meg is halt, de a polgári védelem országos parancsnoka később pontosította az adatokat. A támadók kiléte egyelőre ismeretlen. A jogi kar dékánja szerint a fegyveresek motorkerékpáron érkeztek, és előbb az épületekre, majd azokra a diákokra lőttek, akik éppen a kormányellenes megmozdulásról tértek vissza.

A tüntetésen több ezer egyetemista vett részt az ellen tiltakozva, hogy Chávez az alkotmányreformok révén saját hatalmát igyekszik megerősíteni és szocialista állammá akarja változtatni Venezuelát. A menethez a diákok tanárai is csatlakoztak, és a legfelsőbb bíróság épületéhez vonulva azt követelték: halasszák el a december 2-ra kiírt népszavazást, amellyel az államfő törvényessé kívánja tenni elképzeléseit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről