Erősen nyitott a tőzsde, de a piac esést vár

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 165,49 pontos nyereségben, 25 180,33  ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,66 százalékos emelkedést jelent.
Vágólapra másolva!

A piac ugynakkor további, bár a hét korábbi napjaihoz képest kisebb esést vár a Budapesti Értéktőzsdén - válaszolta az MTI kérdésére Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője. Magyarázatként hozzáfűzte: az amerikai piacok csütörtökön a Hálaadás Napja miatt zárva voltak, így igazán a forint/euró árfolyam éjszakai stagnálása mutathat irányt pénteken a kereskedés kezdetének.

Nem kizárt, hogy a magyar piacon tovább folytatódik a zuhanás, csak kisebb mértékben - mondta a bróker -, hozzátéve: "kijárna nekünk legalább a stagnálás". Az amerikai piacok délutáni kezdése befolyásolhatja majd a zárás előtti órák kereskedésének irányát - jegyezte meg Balásy Zsolt.

Csütörtökön, a hét többi napjához hasonlóan 1,17 százalékos mínuszban, 25 014,84 ponton zárt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe. A részvénypiac forgalma elérte a 33 milliárd forintot.