Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tüntetőket vettek őrizetbe Szentpétervárott

Vágólapra másolva!
Vasárnap Szentpétervárott folytatódtak az előző nap Moszkvában elkezdődött Putyin-ellenes tüntetések. A rendőrök több tucat ellenzékit vettek őrizetbe és vertek össze. A szombati tüntetésen Kaszparov sakkvilágbajnokot is őrizetbe vették és 5 napos börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

Több tucat orosz ellenzékit vettek őrizetbe és vertek össze vasárnap Szentpétervárott a rohamrendőrség egységei egy Vlagyimir Putyin elnök ellen tervezett, nem engedélyezett tüntetés előtt.

A biztonsági erők az Eduard Limonov író vezette szélsőbaloldali nemzeti-bolsevik mozgalom tagjaira támadtak rá. Az incidens során mintegy 50 tüntetőt állítottak elő, köztük a Jabloko ellenzéki párt helyi vezetőjét, Makszim Reznyiket.

Szombaton Moszkvában tüntetett - engedély nélkül - a Másik Oroszország ellenzéki tömb, a megmozdulást az orosz rohamrendőrség feloszlatta. Több embert, köztük a tüntetés egyik vezetőjét, Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnokot is őrizetbe vették. Kaszparovra még szombaton 5 napos börtönbüntetést szabott ki egy moszkvai bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről