Ráültek az őszödi beszédes kutatásra

Vágólapra másolva!
Ötmillió forintot kap az Inno-Res Kht. a Miniszterelnöki Hivataltól azért a tanulmányért, amely az őszödi beszéd médiában történő megjelenését elemezte. A dokumentumot készítő cég szerint az írás leíró jelegű, nem minősíti az egyes sajtóorgánumokat. A Fidesz nehezményezte, hogy az írást nem lehet elvinni, abba csak a Kormányszóvivői Irodán lehet belepillantani.
Vágólapra másolva!

Nehezményezte Cser-Palkovics András fideszes képviselő, hogy a Kormányszóvivői Irodáról szerdán nem vihette magával azt a dokumentumot, amely az őszödi beszéd médiavisszhangjának elemzésével foglalkozott. A fideszes politikus csak helyben tudott belenézni a dokumentumba.

A Hír Tv még vasárnap számolt be arról, hogy Miniszterelnöki Hivatal (Meh) milliókért vizsgáltatja az őszödi beszéd médiában történő megjelenését. A tanulmányt készítő Inno-Res Innovációs Kutató Kht. szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az írás leíró jellegű, a sajtóorgánumokat értékelő vonatkozásai nincsenek. A tanulmány elemezte az interpretáció különböző formáit, a kommentárokat, a szóhasználatot, az idézeteket és a bejátszásokat az országos médiumokban.

Daróczi Dávid kormányszóvivő hétfőn azt mondta el MTI-nek: a Meh a 2006 szeptemberétől 2007 júliusáig terjedő időszak hírműsorainak elemzésére adott megbízást a cégnek. A 180 oldalas tanulmány 2007 novemberére készült el, azt hétfőn adták le a Mehnek. A kormányszóvivő megerősítette a Hír Tv információját, hogy a cég nettó ötmillió forintot kap a munkáért. Daróczi szerint az a gazdaságos megoldás, ha az ilyen munkákat külső cégek végzik el, a csökkentett létszámú kommunikációs stáb pedig inkább a napi feladatokkal foglalkozik.