Közelebb ültetik egymáshoz a hivatalnokokat

Vágólapra másolva!
Felmérik, hogy mekkora területet használnak a minisztériumok, és akár fel is szólíthatják őket arra, hogy húzzák összébb magukat - derül ki a Népszabadság cikkéből. Akad olyan tárca, ahol 60 négyzetméteren két ember dolgozik.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. februárban méri fel a minisztériumok területhasznosítási gyakorlatát, majd meghatározza az elfogadható normákat - írja a Népszabadság. Ha egy tárca indokolatlanul terebélyesnek bizonyul, akkor válaszút elé állítják: összébb kell húznia magát vagy pedig saját forrásból kell előteremtenie az extra terület fenntartási költségeit.

A lap szerint jelenleg akad olyan minisztérium, ahol ketten dolgoznak 60 négyzetméteren. Ennek oka, hogy míg az elmúlt években csökkent a minisztériumok létszáma, addig a használt terület nagysága maradt ugyanakkora.

A kormány eredeti terve az volt, hogy eladják a minisztériumok által használt ingatlanokat, és a hivatalok az új kormányzati negyedbe költöznek. A beruházást azonban múlt héten leállították, miután kiderült, hogy nincsenek meg a hozzá szükséges feltételek.