Szombaton újra megőrülnek a lila majmok

Vágólapra másolva!
Az A38-ra érkezik szombaton a JDS breakbeat-duó, plusz Vandal a brit szigetről, a magyar körítés pedig Psure, Erká, Bergi, Rori Baker, Rockchild, Nils és Joe Soft lesz.
Vágólapra másolva!

A "köztiszteletben álló remix" jelzőt nem sok track érdemelte ki, de JDS duó által elkövetett átiratok bőven rászolgáltak erre is. Laurent Garnier vagy Lee Combs is csak úgy jellemzi ezeket, hogy káprázatosak és nagyon húzósak.

A történet szerint még a legendás FFRR kiadónak is keményen meg kellett küzdeni, hogy megszerezze Darren Pearce és Julian Napolitano első zenéjét, a később örökzöldnek bizonyult 9 Ways-t.

Később már a breakbeat-szcéna egyik legnevesebb kiadója, a TCR hozta ki a masszív Blackout-ot, melyet meghallván Fatboy Slim kijelentette, hogy JDS csinálja a legjobb kiállásokat.

A duó védjegyének tartják, hogy képesek a hangulatot a végtelenségig fokozni egy-egy drop előtt.

A rádiókban és bulikon is ronggyá játszott Purple Funky Monkey a TCR egyik legnagyobb bestsellere lett. Hangzásuk annyira kelendő lett, hogy olyan neves művészeknek készítettek remixet, mint többek közt az Orbital és Jason Nevins.

Darren másik projektje a Angel Farrindonnal közös Paradox3000 is virágzik, ráadásul erre az évre végre beigértek egy debütalbumot is.

JDS vs Ills: Punk or Funk

A szombat másik brit deszantosa Sam Evans, azaz Vandal lesz. A metál/punkvonaltól tizenhét évesen térítette el az Underworld. Iskolás évei alatt már a hírhedt Plastic Raygun kiadó menezsere lett.

Vandal energikusan épülő karrierjének kezdődátuma 2005-re tehető. Mad As Hell című zenéje hatalmas visszhangot keltett, a breakbeat-szcénán kívül is megismerte a nevét a világ.

A zene végül Meat Katie Lot49 kiadójában landolt, ezzel megalapozva egy hosszú távú virágzó együttműködést. Ugyanitt jelent meg a szintén masszív Obey, és idei év egyik legmeghatározóbb zenéje, az Idiots, mely egyben a hamarosan várható nagylemez előszele. A legfrissebb hírek szerint az albumon már csak az utolsó simítások vannak hátra.

Vandal a Fabricben

A szombati breakbeatpartyn a szervezők persze gondoskodtak a megfelelő körítésről is, hiszen a hazai breakbeat-dj-k igencsak megérdemlik, hogy a stílus klasszikusaival együtt küldjék a közönséget földkörüli pályára.

Ezen az estén Psure, Erká, Bergi, Rori Baker, Rockchild, Nils és Joe Soft áll majd hadrendbe.

party.[origo].hu