Utasokkal zsúfolt hajó süllyedt el a Tanganyikán

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy hajó a Tanganyika-tavon, valószínűleg száznál több utassal a fedélzetén. A hajó túlzsúfolt volt, mert a hivatalos utasnévsor mellett még több tucat embert felvettek pénzért a hajóra.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tizenhárman meghaltak és több tucatnyian eltűntek, amikor több mint száz emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy hajó a Tanganyika-tavon - közölték szerdán helyi illetékesek. Keddre virradóra történt a szerencsétlenség, eddig tizenhárom holttestet találtak, köztük kilenc gyerekét, több tucat embert eltűntként tartanak számon. A Kongói Demokratikus Köztársaság hajózási hatóságának egyik tisztviselője szerint valószínűleg több mint százan utaztak a járművön. A tó partján található Kalemiében egy helyi illetékes arról számolt be, hogy halászok kimentettek 17 utast.

Az első vizsgálati adatok szerint navigációs hiba okozhatta a baleset. Ráadásul a Kalemie és az attól 150 kilométerre délre fekvő Moba között közlekedő hajó túlzsúfolt volt, bár az utasnévsoron 58 név szerepel, de úgy tudni, ennél jóval többen voltak a hajón. "A hajósok mindig a lehető legtöbb utast veszik fel. Ezek az utasok kifizetik a jegyet, de nem írják fel őket a névsorba" - mondta.