Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League vezetői nem adják fel a küzdelmet, és továbbra is azért harcolnak, hogy hamarosan egy extra fordulót rendezzenek a tengerentúlon.

Múlt héten Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke úgy fogalmazott: amíg ő tölti be ezt a posztot, addig erre nem fog sor kerülni. Ennek ellenére Richard Scudamore, a Premier League vezérigazgatója optimistán nyilatkozott: "Egyáltalán nincs még vége ennek az ügynek. Hamarosan tárgyalásokat kezdünk a FIFA-val, hiszen még egyik fél sem határozta meg az irányelveit pontosan."

A tervek szerint a 2010/11-es szezontól kezdődően rendeznének mérkőzéseket Nagy-Britannián kívüli városokban - többek között New Yorkban, Pekingben és Tokióban. Az ötlet az, hogy a jelenlegi 38 fordulós rendszert 39-esre nyújtanák, s a januári extra játéknapon mind a 20 együttes külföldön lépne pályára.

Az elképzelést egyébként több oldalról is élénk tiltakozás fogadta, a szurkolók mellett klubvezetők, edzők, illetve szövetségek is kifejezték nemtetszésüket.

A példát elsősorban az amerikai profiligák (amerikaifutball - NFL, baseball - MLB, jégkorong - NHL és kosárlabda - NBA) adták. Az NFL-ből a friss bajnok New York Giants, valamint a Miami Dolphins, az NBA-ből a Minnesota Timberwolves és Boston Celtics, míg az NHL-ből a címvédő Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings játszott szeptemberben, illetve októberben bajnoki vagy felkészülési mérkőzéseket Londonban.