Provokációnak tartja a patika a brómcián-ügyet

Vágólapra másolva!
Provokációnak tartják az egri kórház gyógyszertárának dolgozói, hogy ismeretlenek mérgező brómciánt hagytak a patikában. A kórház privatizáció előtt áll, ennek ellenzői hozták fel nemrég, hogy a szert az intézménynek pont abban a részében találták, amelyet már a kórházra pályázó cég üzemeltet.
Vágólapra másolva!

Az egri Markhot Ferenc Kórház gyógyszertárának dolgozói provokációnak tartják a brómcián-ügyet,- tudatta szerdán közleményben a gyógyszertár vezetője. Katonáné Turai Erika főgyógyszerész szerint a szer veszélyessége és az elkövetés módja miatt felmerül, hogy valaki tudatosan akart ezzel kárt okozni. "Az intézeti gyógyszertár dolgozói és szakmai vezetése elhatárolja magát a történtektől" - írják.

Az egri megyei kórház patikájában február 14-én találták meg a súlyosan mérgező brómciánt, a rendőrség méreggel való visszaélés miatt nyomoz az ügyben. A főgyógyszerész közleménye szerint a brómcián egyetlen közforgalmú és kórházi gyógyszertárban sem használatos vegyület, kizárólag külön engedéllyel szerezhető be.

A privatizáció előtt álló egri Markhot Ferenc Kórházban kedden tartott nagygyűlést az úgynevezett kórházvédő bizottság. Az érdekképviseletek azt szeretnék, hogy Eger város önkormányzata működtesse tovább az intézményt, és elutasítják az egyik pályázó, a HospInvest Zrt. ajánlatát. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a mérgező brómcián éppen a kórház kiszervezett, a HospInvest által működtetett patikájának hűtőkamrájában volt. A gyógyszertárat 2006 novemberétől az Ispotály Holding Kft. egyik cége üzemelteti, amely 2007 szeptemberétől a HospInvest Zrt. leányvállalata.