Meglepő fordulatok a tévés nézettségben

Vágólapra másolva!
Tegnap a kereskedelmi célcsoportban a Film+ legyűrte a Viasat3-at, az ATV pedig a Névshowr második felében verte a TV2-t a kábeles háztartásokban, a teljes lakosságnál.
Vágólapra másolva!

Néha a kistévéként elkönyvelt csatornák is kifognak egy-egy jobb napot. A kábeltévéknél a már egy jó ideje figyelemre méltó eredményekkel (de jobbára csak többször látott ismétlésekkel) előrukkoló Film+ tegnap a kereskedelmi célcsoportban 4,4 százalékos közönségarányt ért el: ezzel nem veszélyeztette sem a TV2-t, sem az RTL Klubot, ellenben a Viasatot beérte, sőt meg is előzte, négy tizeddel.

Estefelé húzott bele az Film+, ugyanis a hét és tizenegy közti főműsoridőt vizsgálva kiderült, hogy ekkor öt százalékra ugrott a csatorna, ugyanakkor a Viasat3 csak 3,2 százalékkal pironkodott mögötte.

Az ATV inkább a teljes lakosságnál virgonckodott. A Névshowr nézettsége hagyományosan magas: ezúttal a kábeles háztartásokban lenyomta az m1 Tűzvonalban-ját, A szólás szabadságá-t, simán verte a Duna tévé kínálatát, de a Viasat két sorozatepizódja, az Elnöknő, illetve az ismételt Helyszínelők sem bírt komoly ellenállást kifejteni.

Ennél érdekesebb, hogy az Irigy Hónaljmirigy-show után sok néző elkapcsolt a TV2-ről, és átvándorolt az ATV-re, így az MTV-ről kirúgott Névshowr a kábeles háztartásokban verte a TV2-t is, este kilenc és tíz között.