Vágólapra másolva!
Egy átfésült, markánsabb vonalvezetésű és erősebb motorral szerelt Gallardóval mutatkozott be Genfben a Lamborghini. Az új LP560 negyven lóerővel erősebb, mint az elődje.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

20 kg-mal könnyebb és 40 lóerővel erősebb lett a Gallardo


Ahogy azt már a korábbi hírekből sejteni lehetett, a Lamborghini ezúttal egy modellfrissítéssel készült a Genfi Autószalonra, ugyanis a héten induló nemzetközi autószalonon a Gallardo 2009-es változatát mutatják be. Ezzel egyidejüleg a modell új csúcsváltozatát, a Gallardo LP560-asról is lehull a lepel, amelyhez igazán jól áll az új, agresszívebb megjelenés, ami a Reventon-stílusú lökhárítóknak, a dupla kipufogóknak, és az új lámpatesteknek köszönhető. Természetesen ebben az LP modellben is nagy figyelmet szenteltek a tuningnak, ezért a V10-es motor 520 helyett már 560 lóerős, miközben az autó tömegét 20 kg-mal sikerült csökkenteni. Ennek köszönhetően már elérték a 2,5 kg/LE arányt, ami igen kiváló menetteljesítményeket ígér.

A négykerék-meghajtású LP560 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetbő 100 km/órára, a 200-hoz pedig mindössze 11,8 másodpercre van szükség. Az új sportos Gallardo végsebessége 325 km/óra, miközben a motor étvágya és a szén-dioxid kibocsátás állítólag 18 százalékkal csökkent. Persze ez nem jelenti azt, hogy a gyártók számára előirányzott 120g/km közelébe érne.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A hírek szerint az autóban jobb lett még a hajtási rendszer, a lengéscsillapítás, és ezáltal a kezelhetőség is, ami főleg nagy sebességnél jelentkezik, de a szekvenciális e-gear sebességváltó is gyorsabban vált fokozatot, mint korábban.