Fenyegető levelek miatt fordul az NBH-hoz az egri MSZP

Vágólapra másolva!
Fenyegető leveleket kapott több egri MSZP-s képviselő, ezért a párt helyi szervezete a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordul. A névtelen levelekben azzal fenyegették a szocialistákat, hogy ha nem hagynak fel a közéleti tevékenységgel, "likvidálják" őket, és elkobozzák vagyonukat.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz a rendőrségen és a Nezetbiztonsági Hivatalhoz (NBH) fordul az MSZP egri szervezete. A párt helyi képviselői ugyanis fenyegető leveleket kaptak - közölte Nagy István, az egri önkormányzat szocialista képviselője.

A névtelen levelekben likvidálással és vagyonelkobzással fenyegették meg a helyi szocialista képviselőket, ha nem hagynak fel közéleti tevékenységükkel. Ugyanakkor magánokirat-hamisítás miatt is bejelentést tesz a párt, mert egy szocialista országgyűlési képviselő hamisított aláírásával ismeretlenek személyeskedő tartalmú levelet juttattak el egy másik politikai párt egri vezetőjéhez.

Nagy István szerint "mindez emberileg és politikai szempontból is elfogadhatatlan", és már a büntetőjog kategóriájába tartozik. Az egri MSZP arra kéri a városi politikai erőket, hogy határolódjanak el a szélsőségesektől és ne segítsék előretörésüket - mondta Nagy István.

Hangfelvétel miatt is feljelentést tesznek

A pártszervezet az egyik taggyűlésén illegálisan, "vélhetően titkosszolgálati eszközökkel készített" felvétel felhasználása miatt is feljelentést tesz - közölte Nagy Imre, az MSZP egri elnöke. A feljelentés mellett azután döntöttek, hogy Szíki Károly, az Egri Forradalmi Emlékbizottság elnöke kedden bejelentette: birtokába került egy szocialista pártértekezleten készült hangfelvétel.

A felvétel szerint Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke listát készít az egri kórház funkcionális privatizációja ellen küzdőkről, mint "levadászandó célszemélyekről" - mondta Szíki. A vádak cáfolata érdekében az MSZP a párt által a városi taggyűlésen hivatalosan készített felvétel teljes anyagát közzéteszi a párt hivatalos honlapján - közölte Nagy Imre.